Yapay zeka işgücünü baltaladı: Korkutan açıklama geldi

Yapay zeka işgücünü baltaladı: Korkutan açıklama geldi
IMF Genel Müdürü Kristalina Georgieva, yapay zekanın küresel işgücü piyasasında büyük sarsıntı yaratacağını belirterek, "İnsanları ve işletmeleri bu değişime hazırlamak için çok az zamanımız var" dedi.

Uluslararası Para Fonu Genel Müdürü Kristalina Georgieva, yapay zekanın küresel işgücü piyasasında büyük bir sarsıntı yaratarak adeta bir tsunami etkisi oluşturduğunu belirtti. Yapay zekanın etkisi şaşkına uğrattı. İşte detaylar..

Yapay zeka, son yıllarda iş dünyasının en önemli konularından biri haline geldi. Pek çok işin otomatikleştirilme potansiyeli, işgücü piyasasında büyük bir dönüşüm yaşanacağı endişesini doğurdu. Uluslararası Para Fonu (IMF) Genel Müdürü Kristalina Georgieva, Zürih'te düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, yapay zekanın önümüzdeki iki yıl içinde gelişmiş ekonomilerdeki işlerin yüzde 60'ını, dünya genelinde ise yüzde 40'ını etkileyeceğini belirterek endişe verici bir tablo çizdi.

Yapay zeka işgücünü baltaladı: Korkutan açıklama geldi

Uluslararası Çalışmalar Enstitüsü etkinlik düzenleyecek

Zürih Üniversitesi'ne bağlı İsviçre Uluslararası Çalışmalar Enstitüsü tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Georgieva, "İnsanları ve işletmeleri bu değişime hazırlamak için çok az zamanımız var. Yapay zeka, iyi yönetildiği takdirde, üretkenlikte muazzam bir artış sağlayabilir. Ancak aynı zamanda daha fazla yanlış bilgiye ve toplumda daha fazla eşitsizliğe yol açabilir." dedi. Georgieva'nın bu sözleri, yapay zekanın hem fırsatlar hem de riskler barındırdığına dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.