MİT'ten anne, baba ve çocuklara sosyal medya uyarısı

MİT'ten anne, baba ve çocuklara sosyal medya uyarısı
Sosyal medya platformlarının kullanım oranları gün geçtikçe artıyor. Bu platformların güvenli kullanımı da en az kullanımı kadar mühim bir mesele haline geliyor. Aileler, özellikle de ebeveynler, çocuklarının bu mecraları emniyetli bir biçimde kullanmaları için çareler arıyorlar. Bu bağlamda, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) önemli tavsiyelerde bulunarak, çocukların sosyal medyayı güvenle ve özenle kullanmaları için gereken adımları açıkladı.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) web sitesinde, “Çocukların Sosyal Medyayı Güvenli Kullanımı” ile ilgili olarak beş temel nokta belirtilmiştir.

Uyarılar, hesapların özel kalması, bilinmeyen kişilerle iletişim kurulmaması, gönderilerin dikkatlice yapılması, sosyal medya platformlarının emniyetli kullanımı ve siber zorbalığa karşı duruş sergilenmesi gibi konuları kapsıyor.

HESAPLARINIZI ÖZEL TUTUN 

Hesaplarınızı özel ayarlara alarak, gönderilerinizi sadece tanıdıklarınızın görmesini sağlayın. Gizlilik seçeneklerini 'Hesap Ayarları’ndan düzenleyin.

ÇOCUKLARDA İNTERNET

BİLİNMEYEN KİŞİLERLE BAĞLANTI KURMAYIN

 Bilmediğiniz kişilerin arkadaşlık veya takip taleplerini reddedin. Rahatsız edici mesajlar alırsanız, bunları ailenizle veya güvenilir bir yetişkinle paylaşın.

Karşınızdaki kişinin iddia ettiği kişi olmayabileceğini unutmayın. İstemediğiniz şeyleri yapmanızı isteyenler olursa, ailenizle konuşun.

PAYLAŞIMLARINIZDA TEDBİRLİ OLUN 

İnternet ortamında paylaşılan her şeyin kalıcı olduğunu hatırlayın.

PAYLAŞMADAN ÖNCE İKİ KEZ DÜŞÜNÜN 

Kendiniz veya başkaları hakkında fotoğraf veya bilgi paylaşmadan önce dikkatlice düşünün.

Başkalarının fotoğraflarını izinsiz yayınlamayın.

Doğum tarihiniz, adresiniz, okulunuz gibi kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan kaçının. Hesaplarınızı güçlü şifrelerle koruyun ve bu şifreyi sadece ailenizle paylaşın.

SOSYAL MEDYA KULLANIMI

SOSYAL MEDYAYI EMNİYETLE KULLANIN 

Her sosyal medya hesabınız için farklı şifreler belirleyin.

Yaşınıza uygun olmayan uygulamaları yüklemeyin. Bilinmeyen kaynaklardan gelen bağlantılara tıklamaktan kaçının.

Sosyal medyada geçirdiğiniz süreyi kısıtlayın. Çok fazla zaman harcamak, günlük yaşamınızı ve sosyal ilişkilerinizi olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, arkadaşlarınızla vakit geçirmeye, sanatla ilgilenmeye ve kitap okumaya daha fazla zaman ayırın.

ÇOCUKLARDA İNTERNET

SİBER ZORBALIĞA TOLERANS GÖSTERMEYİN 

Yorumlarınızın başkalarını nasıl etkileyebileceğini düşünerek hareket edin. Farklı görüşlere saygı gösterin ve asla hakaret etmeyin. Sizi rahatsız eden veya zorbalık yapan kişileri engelleyin ve ilgili sosyal medya platformuna bildirin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.