Anneler Günü kapsamında 35. Zübeyde Hanım Koşusu gerçekleştirildi

Anneler Günü kapsamında 35. Zübeyde Hanım Koşusu gerçekleştirildi
İzmir'in Karşıya ilçesinde Anneler Günü geleneği haline gelen "Zübeyde Hanım Koşusu"nda 2 bini aşkın katılımcı 4 kilometrelik koşuyu tamamlayarak Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’na koştu. İşte detaylar...

Karşıyaka, Anneler Günü dolayısıyla her yıl büyük bir katılımla düzenlenen 35. Zübeyde Hanım Yarış’ına ev sahipliği yaptı. Detaylar haberimizde...

işçi

ZÜBEYDE HANIM KOŞUSU HER YAŞTAN KATILIMCI İLE 35'İNCİ KEZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Karşıyaka Belediyesi'nin Anneler Günü etkinliği kapsamında düzenlediği 35. Zübeyde Hanım Yarışı, her yaştan 2000'in üzerinde katılımcıyı bir araya getirdi. Yarış renkli görüntülere sahne oldu

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım anısına düzenlenen yarış, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde saat 09.00'da Anayasa Meydanı'ndan başladı. Rota sahil boyunca Girne ve Atatürk caddeleri boyunca devam ederek Zübeyde Hanım Türbesi'nde son buluyor. 4 kilometrelik parkurda Türkiye'nin dört bir yanından katılımcıların katıldığı yarış, erkeklerde ve kadınlarda 15 kategoride gerçekleşti.

BEBEKLERİ VE KÖPEKLERİ İLE KOŞUYA KATILDILAR

Bebek taşıyan, bebek arabası taşıyan veya köpekleriyle yarışa katılan kişiler dikkat çekiyor. Her katılımcıya bir tişört ve madalya verilecek, kategorisinde ilk üçe girenlere ise bir kupa verilecek.

YILDIZ ÜNSAL: DERECELERİMİZ SEMBOLİK, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DAİMİ

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Atatürk gibi bir lidere sahip oldukları, onun ilkelerini ve devrimlerini damarlarında hisseden ve onları sonsuza kadar yaşatacak bir ilçede yaşadıkları için çok şanslı olduklarını söyledi. Ünsal, Karşıyaka olarak en büyük ayrıcalıklarının Zübeyde Hanım'ın burada yatması olduğunu söyledi.

Yıldız Ünsal, yarışmaya katılan herkesi tebrik ederek, şunları söyledi: “Derecelerimiz semboliktir. Birlik ve beraberliğimiz sonsuzdur. Bugün Anneler Günü. "Hayatlarını sarsılmaz bir inançla ve sonsuz fedakarlıkla iyi ve onurlu insanlar yetiştirmeye adayan tüm kadınların Anneler Günü kutlu olsun" dedi.

"KOŞUYA 75 YAŞINDA BAŞLADIM"

Muğla'dan koşmak için gelen 85 yaşındaki Fehime Özkan, atletizmde çeşitli yeteneklere sahip olduğuna dikkat çekti.

Yarışın çok iyi geçtiğini belirten Özkan, şöyle konuştu: “Her sene geliyoruz. Çocuklarımla koşuyoruz. Spor yapıyorum. Bunu keyifle yapıyorum. Sigarayı bırakmak. Egzersiz yapmayan insanlar hata yapacaktır. 75 yaşımda koşmaya başladım. Sağlık sorunlarım bununla sona erdi. "Herkese tavsiye ederim."

60 yaşındaki Fadime Demir ise hayatında ilk kez yarışa katıldığını belirterek, “Harikaydı. Burada olsaydım yine katılırdım ama ben Sivaslıyım. Kızım öğretmen, o yüzden buraya geldim, bir yarışla tanıştık. Birlikte koştuk. Egzersiz yapmadan biraz yorgunum ve nefes nefese kalıyorum. Bütün annelerin anneler günü kutlu olsun. "Böylesine güzel bir günde kendimi çok güzel hissediyorum" dedi.

61 YAŞINDA NEVİN ALTINSOY: İLK KEZ KOŞUYA KATILDIM

61 yaşındaki Nevin Altınsoy ise yarışa katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Koşuya çocuğu ve eşiyle birlikte katılan Atilla Bülbül, şunları söyledi: “İlk koşumuz. Oğlumuz da buna tanıklık etti. Mutluyuz. İyi geçti. O da eğlendi, biz de eğlendik." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.