Konak Belediyesi kadınlara kanser taraması yapmaya devam ediyor

Konak Belediyesi kadınlara kanser taraması yapmaya devam ediyor
Konak Belediyesi, kadınlarda sık görülen meme ve rahim ağzı kanseri tarama kampanyasını sürdürüyor. Komşu merkezler sayesinde Konak'taki kadınlar mamografi ve smear testi için ücretsiz servisle KETEM'e götürülüyor. Daha önce ilçe merkezlerinde düzenlenen eğitim seminerleri aracılığıyla bilgilendirme yapılıyordu.

Vatandaşların sağlıklı olarak yaşamasını önemseyen Konak Belediyesi, kadınlarda sık görülen meme ile rahim ağzı kanserine yönelik tarama kampanyasını sürdürüyor. "Erken teşhis hayat kurtarır" sloganından hareketle Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile yapılan işbirliği çerçevesinde ilçede ikamet eden kadınların ücretsiz hizmetlerle mamografi ve smear testi yaptırmaları zorunlu hale getirildi. Kadınlara tarama öncesinde ilçe merkezinde düzenlenen eğitim seminerleri ile bilgilendirme yapıldı.

Erken teşhisin önemi konusuna dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen işbirliği kapsamında Zeytinlik ilçe merkezinde eğitim gören ve tarama yaptırmak isteyen 30 yaş üzeri kadınlara KETEM'e götürülerek mamografileri çekildi ve rahim ağzı kanseri smear testi yapıldı. Gösterime katılan kadınlar, kendilerine sunulan hizmet nedeniyle Konak Belediyesi'ne teşekkür ederek, tüm kadınların bu hizmetten faydalanmasını tavsiye etti.

"Erken Teşhis Hayat Kurtarır"

Konak Belediyesi kadınlara kanser taraması yapmaya devam ediyor

Halk sağlığını ön planda tutarak çalışmalarını ve işbirliklerini güçlendirmeye devam edeceklerini belirten Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, konuya ilişkin konuşmasında “Kanserde erken teşhisin çok önemli olduğunu biliyoruz. Ücretsiz taramalarımıza katılan, erken teşhis konulan ve aldıkları tedavi sayesinde yeniden sağlığına kavuşan kadınların olduğunu bilmek, bu işin ne kadar adil olduğunu bize gösteriyor. Konak Belediyesi olarak sosyal şehircilik anlayışıyla vatandaşlarımıza her alanda destek olmaya devam edeceğiz.”

Kayıtlar Semt Merkezlerine Yapılıyor!

Konak Belediyesi tarafından düzenlenen kanser taramaları ile özellikle tıbbi hizmetlere erişimde zorluk yaşayan kadınların faydalanması amaçlanıyor. Bu amaçla ilçe merkezinde ücretsiz sağlık muayenesine katılmak üzere kayıt yaptıran 30 yaş üstü tüm kadınlar, belediyenin sunduğu ücretsiz hizmetlerden yararlanılarak tarama için KETEM'e götürülecek. Konak'ta ikamet eden ve aynı zamanda hizmetten faydalanmak isteyen tüm kadınlar ilçe merkezleriyle iletişime geçerek kayıt yaptırabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.