Konak Belediyesi Müzeler Haftası'nda birçok etkinlik düzenleyecek

Konak Belediyesi Müzeler Haftası'nda birçok etkinlik düzenleyecek
Konak Belediyesi tarafından düzenlenen Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında, 18-24 Mayıs tarihlerinde şehrin seçkin butik müzeleri, sanatın çeşitli dallarından akademisyenleri ve sanatçıları ağırlayacak. Bu özel hafta boyunca, sanat dünyasının değerli isimleri ile sanatseverlerin buluşması planlanıyor. Etkinlikler, Konak'ın kültürel zenginliklerini sergileyen müzelerde gerçekleştirilecek ve katılımcılara sanatın farklı yönlerini keşfetme fırsatı sunacak.

Müzeler Haftası münasebetiyle Konak Belediyesi'nin hayata geçirdiği 'Sanatçı Buluşmaları' programı, sanat dünyasının önde gelen isimlerini, müze meraklıları ve sanatın takipçileri ile buluşturacak. Necdet Alpar Mask Müzesi, Radyo ve Demokrasi Müzesi, Kadın Müzesi, Karikatür Müzesi, Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi ve Konak Modern Sanat Merkezi gibi önemli mekanlarda gerçekleşecek olan bu etkinlikler, hafta boyunca devam edecek ve sanatın farklı yönlerini katılımcılara sunacak.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Müzeler Haftası vesilesiyle, "Müzeler, insanlık tarihinin değerlerini yarınlara aktaran yaşayan köprülerdir" diyerek, tüm İzmirlileri sanatın çeşitli yönlerini keşfedecekleri 'Sanatçı Buluşmaları'na katılmaya çağırdı. Sergilerin ve diyalogların ön planda olacağı bu etkinlikler dizisi, sanatın farklı alanlarından isimleri ağırlayacak ve kültürel etkileşimi teşvik edecek.

müzeler haftası etkinlik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.