İzmir'de 37. Uluslararası İzmir Festivali başlıyor

İzmir'de 37. Uluslararası İzmir Festivali başlıyor
37. Uluslararası İzmir Festivali'nin 7 Haziran - 26 Temmuz 2024 tarihlerinin arasında İzmir'in farklı yerlerinde çeşitli etkinliklerle gerçekleştirileceği bildirildi. Festivain, Macar-Türk Kültür Yılı konseri ile açılacağı belirtilen bilgilendirmede Fazıl Say ile Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrasının konseri ile Bergama Asklepion'da sona ereceği kaydedildi.

37. Uluslararası İzmir Festivali, Eczacıbaşı Topluluğu ana sponsorluğunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Macaristan Kültür ve Yenilik Bakanlığı'nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün İzmir Goethe Enstitüsü'nün Türkiye-İzmir Fransız Enstitüsü işbirliği ile gerçekleştirileceği duyurulurken İzmir Festivali'nin programında 10 etkinlik yer alacak. Efes Antik Tiyatrosu ve Celsus Kütüphanesi'nin restorasyon nedeniyle gösterilere kapatılmasının ardından düzenlenen şenlikler; AASSM, İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesinde, İzmir'in tarihi Agorasında, Çeşme Kalesinde ve Bergama Asklepion Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek. İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV), 7 Haziran - 26 Temmuz 2024 tarihlerinin arasında 37. İzmir Uluslararası Festivali'ni düzenleyecek.

"Festival, Macar-Türk Kültür Yılı konseriyle açılacak"

İzmir'de 37. Uluslararası İzmir Festivali başlıyor

 7 Haziran 2024 Cuma günü saat 21.00'de gerçekleşecek 37. Uluslararası İzmir Festivali'nin açılış konseri, "Macar ve Türk Kültür Yılı 2024" etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşecek. AASSM Büyük Salon'da gerçekleşecek konserde piyanist Gülsin Onay, ünlü solist ve çellist İstván Vardái yönetiminde olan Franz Liszt Oda Orkestrası'na katılacak. İstván Vardái'nin seçtiği ve Türk çoksesli müziğine de etki eden Macar müziğinin en iyi örneklerini yansıtan konser programı, tarihçi ve müzik eleştirmeni Ufuk Çakmak baba tarafından AASSM'nin küçük bir odasında gerçekleştirilen röportajla yayınlanacak. "Macar Müziğine Bakış" başlıklı konferans saat 19.30'da AASSM'nin küçük salonunda gerçekleşecek. Herkese açık olacak bu müdahale görsel ve işitsel örnekler ile zenginleştirilecek.

"İzmir Devlet Tiyatrosu yine festivalde"

Kentin en eskilerinden zmir Devlet Tiyatrosu, "Hayal-i Temsil" oyunuyla yedi yıl aradan sonra yeniden İzmir Uluslararası Festivali'ne katılacak. Senaryosunu Ahmet Sami Özbudak'ın, yönetmenliğini Gürol Tonbul'un, müziklerini Nihat Demirkol'un, tasarımını Tayfun Çebi'nin, kostüm tasarımını Fulya Çebi'nin yaptığı "Hayal-i Temsil" oyununun galası 8 Haziran Cumartesi günü saat 21.00'de İzmir Konak Devlet Tiyatrosu'nda.gerçekleşecek. Oyunun başrollerinde Burcu Ongun Altay, Özlem Başkaya, Hakan Özgömeç ve Nihat Demirkol yer alıyor. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile İKSEV iş birliğiyle Hayal-i Temsil'in galasını davetli olarak takip edebilirsiniz.

97 yıllık dans geleneği: 37. İzmir Uluslararası Festivali, dünyanın en eski çağdaş dans gruplarından Folkwang Tanzstudio'yu 10 Haziran 2024 Pazartesi saat 9:00'da AASSM Büyük Salonu'nda ağırlayacak. İzmir'de Goethe Enstitüsü işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte 97 yaşındaki topluluk, kendi bünyesinde eğitim veren çağdaş dansın önemli ismi Rodolpho Leoni'nin "Harika Hayat" başlıklı koreografisini sunacak.

Sihir ayrıntıda gizli: 12 Haziran 2024 Çarşamba günü saat 21.00'de AASSM Büyük Salonu'nda Olten Senfoni Orkestrası eşliğinde sahne alacak olan Driss El Maloumi Senfoni Orkestrası Trio'ya ud ve perküsyon eşlik edecek. Ortadoğu'nun bir numaralı ud sanatçısı olarak bilinen Driss El Maloumi, son projesi "Sihir Ayrıntıda Gizlidir: Taffasil"i perküsyoncular Said El Maloumi ve Lahocine Bagir ve yönetimindeki Olten Senfoni Orkestrası ile seslendirecek. Didier Benetti'nin. İzmir Fransız Kültür Merkezi iş birliğiyle düzenlenen konserde, Arap müziğinin önemli temsilcileri Driss El Maloumi Trio, senfoni orkestrası eşliğinde geleneksel müzik enstrümanları ve melodilere eşlik ederek seslendirme fırsatı bulacak.

İzmir'de 37. Uluslararası İzmir Festivali başlıyor

"Puccini'nin anısına"

Opera tarihine ölümsüz eserleriyle katkıda bulunan İtalyan besteci Giacomo Puccini, ölümünün 100. yılında 37. İzmir Uluslararası Festivali'nde anılacak. İzmir Tarihi Agorası'nda 24 Haziran 2024 Pazartesi günü saat 21.00'de İzmir İtalyan Konsolosluğu işbirliğiyle gerçekleşecek konserde soprano Gesua Gallifoco ve tenor Gioseppe Infantino'ya piyanoda Alessandro Zilioli eşlik ediyor. opera tarihinin en güzel melodilerinden bazılarını yaratan Puccini'nin eserlerini seslendirecek.

"Moricone'nin büyülü müziği"

3 Temmuz 2024 Çarşamba günü saat 21.00'de Çeşme Kalesi, epik müziğiyle birçok filme ilham veren yetenekli besteci Ennio Moricone'yi anacak. Şef Andrea Albertini yönetimindeki tamamı kadınlardan oluşan Ensemble Le Muse, Moricone'nin zamansız müziğini Albertini'nin film sahneleri ve anekdotları eşliğinde seslendirecek. Soprano Susanna Rigacci unutulmaz sesi ile konsere destek verecek.

"Klasik Gitarın genç duayeni sahnede"

Dünya çapında onbeşten fazla klasik gitar yarışmasını birincilikle kazanan Polonyalı sanatçı Marcin Dylla'nın da 6 Temmuz 2024 Cumartesi günü saat 09.00'da Çeşme Kalesi'nde konser vereceği bildirildi. Polonya'nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Polonya'nın İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliğiyle düzenlenen konserde Dylla, klasik gitar repertuvarının seçkin eserlerini seslendirecek. Geleceğin yetenekli dehaları Bölgenin en seçkin kültürel projelerinden biri olan Camerata Balcanica 11 Ensemble, kendisini Batı Balkanlar'ın en iyi yaratıcı gücünü sergileyen, aynı zamanda farklı halkların bir araya gelerek oluşturduğu sinerjiyle sanatsal mükemmellik ortaya koyan bir orkestra olarak tanımlıyor. 2024 Perşembe günü saat 21.00'de İzmir'in tarihi Agora'sında gerçekleşecek. Festival izleyicileri bu özel konserde klasik müziğin geleceğini temsil eden iki kemancı Lana Zortan ile Milan Kostelenec ile tanışma fırsatı bulacak.

Kapanış: Fazıl Say & İZBB AASSO’dan

37. Uluslararası İzmir Festivali, Fazıl Say ile hmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası'nın 26 Temmuz 2024 Cuma günü saat 21.00'de Bergama Asklepion'da vereceği konserle sona erecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve AASSM'nin katkılarıyla antik çağın önemli şifa merkezlerinden birisi olan Asklepion'da gerçekleşecek halk konseri, Fazıl Say'ın seslendirdiği Beethoven'ın 3. Piyano Konçertosu ile başlayacak. Daha sonra İtalyan-Türk şef Nil Venditti yönetimindeki AASSO, Elgar'ın Enigma Varyasyonlarını seslendirecek. Konser davetle izlenebilir.

Biletler Biletix'te

37. İzmir Uluslararası Festivali'nin biletleri 23 Mayıs Perşembe gününden itibaren Biletix'ten ve AASSM Ana Gişesinden satın alınabilecek.

Muhammet Ceyhan'ın festival afişi 

37. İzmir Avrupa Caz Festivali posteri, İKSEV caz poster yarışmalarında birçok ödül alan ve aynı zamanda 5. Avrupa Caz Festivali 27'nin İzmir'den poster sahibi olan Muhammed Ceyhan'ın imzasını taşıyor.

İzmir'de 37. Uluslararası İzmir Festivali başlıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.