İzmir Şehir Tiyatroları sezonu kapatıyor

İzmir Şehir Tiyatroları sezonu kapatıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT), repertuarlarındaki tüm oyunları sergiledikleri bir festivalle sezona veda ediyor. Sezon sonu İzBBŞT festivali 29 Mayıs-13 Haziran tarihleri ​​arasında Kültürpark'ta gerçekleştirilecek.

İzmir Belediye Tiyatroları (İzBBŞT), 100'ün üzerinde gösteriyle 32 binin üzerinde seyirciyi ağırlayacak tiyatro sezonunu festivalle kapatacak. İzmir Şehir Tiyatrosu, 29 Mayıs ile 13 Haziran tarihleri ​​arasında iki günde bir repertuarından 10 farklı oyun sunacak. Sezon sonu İzBBŞT festivalinde Nazım Hikmet'ten William Shakespeare'e kadar eksiksiz bir takvim sahne tutkunlarını bekliyor.

"Mor Şalvar ile başlıyor"

Sezon sonu İzBBŞT festivali, 29 Mayıs'ta kendi hikâyelerini yazmak adına bir araya gelen dört kadının hikâyesini anlatan "Mor Şalvar"la başlayacak. 31 Mayıs'ta, bazı siyasetçilerin kendi küçük çıkarları uğruna yapabileceklerinin sınırı olmadığını mizahi dille anlatan siyasi komedi "Helikopter" sahnede gösterilecek. Sezon sonu festivali, Nazım Hikmet'in ölüm yıldönümü olan 3 Haziran'da, “Kuvayi Milliye” bağlamında dünyadan kopmuş ve etrafındaki her şeyden yabancılaşmış bir grup insanın hikâyesini anlatan "Yolcu" ile devam edecek.

İzmir Şehir Tiyatroları sezonu kapatıyor

Haziran'da "3 Nalla 1 At" adlı oyunla halk, neo-liberal dünyanın yoksulluk içinde yaşamaya zorladığı bir grup yetimin hayallerine ortak olacak. “3 Nalla 1 At”ın ardından “Deli Dumrul” oyunu sahnelenecek. Haksızlığa karşı çıkan azılı zalim Dumrul'un ve sonrasında yaşananların hikâyesini anlatan Dede Korkut imzalı bu hikaye, 7 Haziran'da ekranlara gelecek.

"İsmet İnönü sahnesinde sahnelenecek"

Bir milletin kaderini değiştiren büyük mücadelemizi, kurtuluş mücadelemizin ardından genç nesillere aktarma duygusuyla doğan “Benim Naçiz Vücudum” müzikali, 11 Haziran'da gerçekleştirilecek. Son olarak 13 Haziran'da tiyatroseverler, William Shakespeare'in unutulmaz komedisi olan “Bahar Noktası” Can Yücel'in Türkçe seslendirmesiyle bulacak. İzBBŞT sezon sonu festivali kapsamında sunulan tüm yetişkinlere yönelik oyunlar, Şehir Tiyatroları Genel Merkezi İsmet İnönü sahnesinde sahnelenecek.

"Çocuk oyunları da sergileniyor"

Sezon sonu partisinde elbette çocuklar da unutulmadı. 1 Haziran'da İzBBŞT İsmet İnönü sahnesinde “Soytarılar Okulu”, ve 9 Haziran'da "Robinson Dans Öğreniyor" sahnelenecek. Ayrıca 2 Haziran'da İzmir sanat sahnesinde çocuklara yönelik "Dikkat Nine Çıkabilir” oyunu da sahnelenecek.

Biletler şu anda satışta!

İzBBŞT sezon sonu bayram karşılaşmalarının biletleri satışa çıktı. Biletleri İzBBŞT gişelerinden, ayrıca kultursanat.izmir.bel.tr adresinden de temin edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.