Torbalı'da işitme engelli vatandaşlar için işaret dili tercümanları bulunacak

Torbalı'da işitme engelli vatandaşlar için işaret dili tercümanları bulunacak
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, yaptığı yeni bir açıklamada Torbalı’da tüm engelliler için yeni bir çalışma başlattıklarını duyurdu. Bu kapsamda engelilere daha erişilebilir bir şehir vadeden Övünç Demir, çeşitli destekleri açıkladı.

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, yaptığı yeni bir açıklamada engelliler için Torbalı’yı daha yaşanabilir bir semt haline getirmek üzere çeşitli çalışmalar başlattıklarını kaydetti. Çalışmalar kapsamında Demir, Torbalı Belediyesi’nde ve belediye bünyesinde Türk işaret dili tercümanı bulundurulacağını açıkladı. İşitme engelli bireyler için ihtiyaç duyulan çeviriyle birlikte birçok alanda iyileştirmelerin yapılacağını da aktardı. 

Torbalı’da göreve gelir gelmez engelli vatandaşlar için çalışmalarına başladığını aktaran Demir, daha kaliteli bir hizmet için Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile koordineli çalışılacağını kaydetti. Bu kapsamda belediye bünyesinde istihdam edilmek üzere Türk işaret dili tercümanı alınacağını aktardı. Dün bir halk buluşması gerçekleştiren Özdemir, buluşmalarında tercümandan faydalanarak engelli bireylerin sorun ve sıkıntılarını da dinledi. 

torbalı

Meclis’te görev yapacak! 

Öte yandan Şehitler Mahallesi’ndeki halk buluşmasında işitme engellilerin taleplerin doğrudan çevrilip Başkan Demir’e iletilirken, Başkan’ın tercümanının belediye meclisi, kitlesel toplantılar ve programlarda görev alacağı aktarıldı. Ayrıca, işitme engellilerin ihtiyaç duyabileceği tüm alanlarda destek sağlanacağını kaydeden Övünç Demir, sağlık hizmetlerinden eğitime kadar önemli alanlarda Türk işaret dili tercümanı ile hizmet vermeye devam edecek. 

Geçtiğimiz günlerde Torbalı’da gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görev alan tercümanla birlikte açıklama yapan Torbalı Belediye Başkanı, engellilere seslenmişti. Burada yaptığı konuşmada engellilerin iletişim problemini ortadan kaldırdıklarını ifade eden Övünç Demir, işitme engelli vatandaşlarla artık birebir görüşebileceklerini ifade etti. Ayrıca belediye bünyesinde işaret dili tercümanı istihdam ettiklerini de kaydetti ve ekledi: 

“Her vatandaşımız gibi onlar da artık başta belediye meclislerimiz olmak üzere tüm programlarımızı takip edebilecek.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.