Seferihisar Belediyesi okullarda sıfır atık eğitimi vermeye başladı

Seferihisar Belediyesi okullarda sıfır atık eğitimi vermeye başladı
Seferihisar Belediyesi, çevre dostu yaklaşımını benimseyerek, ilçedeki tüm okullarda sıfır atık konusunda eğitim vermeye devam ediyor. Bu eğitimler aracılığıyla öğrencilere çevre konusunda farkındalık ve bilinç aşılamayı amaçlıyor.

Seferihisar Belediyesi’nin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, okullarda çevre koruma bilincini artırmak için sıfır atık eğitim programları yürütüyor. Bu eğitimlerle, iklim değişikliğinin önlenmesi, doğal kaynakların korunması, atık azaltma ve geri dönüşüm gibi konularda öğrencilere bilgi sağlanıyor. Ayrıca, su ve karbon ayak izi, atık ayrıştırma, atık türleri ve renkleri, yenilenebilir enerji gibi temalar işleniyor ve interaktif soru-cevap oturumlarıyla eğitimler daha eğlenceli bir hale getiriliyor. Belediye, yaz tatili başlamadan önce ilçedeki bütün okullarda bu eğitimleri tamamlamayı planlıyor.

SEFERİHİSAR OKULLARDA EĞİTİM

Seferihisar’da, çocuklar başta olmak üzere tüm toplum kesimlerine çevre koruma bilinci kazandırmak ve iklim değişikliğiyle mücadelede aktif rol alabilmeleri için eğitimler veren Seferihisar Çevre Muhafızları Platformu, bu sayede üye sayısını 69’dan 157’ye yükseltti. 

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Her yaştan bireye ulaşarak sürdürülebilir bir çevre oluşturma çabalarımız var. Geleceğimizi 'Çevre Muhafızları’na teslim etmekten büyük bir onur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.