Menemen Belediyesi'nde kriz büyüyor: Personeller protestoya başladı

Menemen Belediyesi'nde kriz büyüyor: Personeller protestoya başladı
İzmir Menemen Belediyesi'nde, AKP’nin kazandığı yerel seçimlerin ardından 300’den fazla çalışan işten çıkarıldı. İşçiler, belediye önünde toplanarak Başkan Aydın Pehlivan’a tepki gösterdi.

İzmir Menemen belediyesinde geçen karışıklık gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. AKP’nin kazanmış olmasının ardından 300’den fazla belediye çalışanının anında işten çıkartıldığı iddia edilenler arasındaydı. Konuyla ilgili gelişmeler aktarılmaya devam edilirken, işten çıkartılan 300’den fazla belediye personeli konuya tepkilerini gösterdi. Belediye Başkanı olan Aydın Pehlivan'a tepki göstermek amacıyla belediye binasının önünde toplanan çalışanlar mağduriyetlerini, haberlerini yapmak için gelen ajans yetkililerine aktardılar.

İşime Sahip Çıkan Biriyim

Altı yıldır temizlik personeli olarak çalışan Belgin Çetin, iki çocuk annesi olduğunu ve maddi manevi destekçisinin olmadığını belirtti. "Bu maaşla geçiniyorum. İşime sahip çıkan biriyim. Çalıştığım birimlerde nasıl çalıştığımı herkes bilir. İki çocuğa bakmak zorundayım, biri adalet okuyor. Neden çıkarıldım? Aydın Başkan cevap versin. Nefes alıyorduk, nefesimizi kestiler" dedi.

Menemen Belediyesi'nde kriz büyüyor: Personeller protestoya başladı

İşçi Peçete Gibi Kullanılıyor

Beş yıldır gıda teknikeri olarak çalışan Şengül Kılınç, işçilerin peçete gibi kullanıldığını ve seçim zamanında işçi dostu olanların, seçimden sonra işçileri kapı önüne koyduğunu söyledi. "Evin tek geçimini ben sağlıyorum. Babam 86 yaşında ve KOAH hastası. Ben şimdi ne yapacağım? Bayramda bayramlığımı yapamayacağım, ekmek götüremeyeceğim. Hani işçinin yanındaydı? Artık biz işçiler peçete olmayalım. Bugün ben çıktım, yarın da sen aranacaksın" dedi.

Namus Şeref Sözü Vermişti

Yedi buçuk yıldır belediyede çalışan Muhammet Yerkesik, iş akdinin feshedildiğini ve neden çıkarıldığını bilmediğini belirtti. "Aydın Pehlivan, 'Hiç kimseyi işten çıkarmayacağım, namus şeref sözü veriyorum' demişti. Biz CHP'yi destekledik, AKP kazanınca böyle oldu. Çalışan insanları neden çıkarıyorlar? Kendi bankamatikçilerine daha çok yer açmak için mi? Ben de bunu öğrenmek istiyorum" dedi.

17 Yılımı Verdim

17 yıldır temizlik işçisi olarak çalışan Hıdır Atakum, farklı dönemlerde dışlandığını ve işine sadık olduğunu ifade etti. "Menemen Belediyesi'nde Tahir Şahin zamanından kalma işçiyiz. Aydın Pehlivan geldi, dışlandık. Kardeşim, çalışmayalım mı? İşimize bakmayalım mı? Bana bir gerekçe sun, 'Seni bundan çıkarıyorum' de. Temizlik işleri dünyanın her yerinde belediyenin en pis yeridir. Bunu kimse kaldırmaz. 17 senemi verdim, beni bir kalemde silemezsin" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.