İzmirlilere tarih ve saat verildi: Çöl tozu fırtınasına hazır olun

İzmirlilere tarih ve saat verildi: Çöl tozu fırtınasına hazır olun
İzmir'de havalar yavaş yavaş ısınmaya başlarken beraberinde de çöl tozlarını getiriyor. Konuya ilişkin uyarıda, özellikle astım hastalarının maske takmaları istendi.

İzmir'de sıcaklıklar artıyor. 17 Mayıs Cuma günü hava yine bulutlu olarak görülse de sıcaklık 29 derecelere kadar çıkacak. Güneş yarın yüzünü gösterecek. Sıcaklık 29 derecede kalıyor.

Pazar günü havanın yine bulutlu olması bekleniyor. Pazar günü sıcaklığın bir miktar artarak 32 dereceye ulaşması beklenmekte.

Pazartesi günü itibariyle bulutlar açılmaya başlayacak. Sıcaklıklar Pazartesi günü 32 derece, Salı günü 34 derece, Çarşamba günü 33 derece, Perşembe günü 30 derece, Cuma günü de 29 derece olacak.

"Çöl tozu uyarısı"

İzmirlilere tarih ve saat verildi Çöl tozu fırtınasına hazır olun

Sıcaklık geliyor ama çöl tozu da şehirleri etkileyecek. İzmir meteoroloji sitesi X'te yayınlayarak halkı çöl tozu konusunda uyarı yapıldı. Uyarıda şu ifade kullanıldı:

"Çöl tozu şehrimizi etkilemeye başlıyor ve hafta sonu da önemli bir etki yaratmaya devam edecek. Bir süre güneşi görebilmek zor olacak. Çöl tozları yaklaşık bir hafta bizimle kalacak. Toz çok kuvvetli olduğundan maske kullanılması önemlidir. Astım hastalarının ve kronik hastaların bu hafta maske kullanımına özellikle dikkat etmesi gerekiyor. Toz etkilerinin yaklaşık bir hafta içinde ortadan kalkacağını umuyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.