İzmirliler Lunapark'ın kapatılması istemiyor

İzmirliler Lunapark'ın kapatılması istemiyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın İzmir'in en sevilen yerlerinden biri olan İzmir Lunapark'ın kapatılacağını açıklaması, vatandaşlar arasında büyük bir tepkiyle karşılandı. Lunapark kapatılacak mı? İşte detaylar...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın kentin sembol mekanlarından biri olan İzmir Lunapark'ın kapatılacağını açıklaması, vatandaşlar arasında büyük bir tepkiyle karşılandı. Yıllardır hizmet veren ve özellikle çocuklar ile gençlerin en sevdiği mekanların başında gelen İzmir Lunapark'ın kapatılması kararı, İzmirliler tarafından eleştirildi ve "Lunapark kapanmasın" çağrıları yükseldi. İşte detaylar...

İZMİR LUNAPARK'IN ÖNEMİ

İzmir Lunapark, yıllardır İzmir ve Ege Bölgesi'nde binlerce insanın hatıralarına ev sahipliği yapmış bir mekan olarak biliniyor. 7'den 70'e herkesin keyifle vakit geçirdiği, çocukluk anılarının canlandığı ve ailelerin birlikte eğlendiği bir yer olarak İzmirliler için ayrı bir anlam taşıyor. Vatandaşlar, bu önemli değerin korunması gerektiğini ve lunaparkın gerekli düzenlemeler yapılarak hizmet vermeye devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Lunaparkın kapatılması kararına tepki gösteren İzmirliler, bu mekanın kentin sosyal ve kültürel dokusunun önemli bir parçası olduğunu vurguladı.

BAŞKAN CEMİL TUGAY'IN AÇIKLAMALARI

İz Gazete'ye konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, lunaparkın kapatılması kararının arkasındaki nedenleri ve gelecekteki planlarını anlattı. Tugay, mevcut lunaparkın talep görmediğini belirterek, yeni bir oyun ve eğlence alanı tasarlamayı düşündüklerini söyledi. İşte Tugay'ın açıklamalarından bazı detaylar:

"Lunaparkı büyük ihtimalle kaldıracağız. Sözleşme süresi dolmak üzere zaten, lunaparka çok yoğun bir talep olmadığını gördük. Bir oyun, eğlence alanı tasarlanabilir ancak şu andaki haliyle değil. Dünyanın pek çok güzel yerinde, şehir parklarında gezdim ve gördüm. Şu anda sahip olduğumuz lunaparkın uygun olmadığını düşünüyorum. Eğlence parkı ya da ünitenin park içerisinde olmayacağı anlamına gelmiyor. Temizliği, düzeni ve görüntüsü açısından İzmir’e biraz daha uygun bir şey düşünüyorum.

Aslında dünyanın çoğu yerinde bu eğlence parkları artık şehrin biraz kenarında, dışında oluyor. Çok uzak bir alanda değil ama dışarıda. Legoland tarzı bir şeye aslında ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Şu anda kesin bir projeye dönüştürmediğimiz için biraz söylerken çekiniyorum ama Kültürpark’a mı yapmak yoksa başka bir konumu, daha rahat kullanılacak bir alanı düşünebilir miyiz? Diye düşünüyorum."

İzmir Lunapark'ın kapatılma kararı, kentte büyük yankı uyandırdı ve vatandaşların yoğun tepkisiyle karşılaştı. İzmirliler, bu önemli eğlence mekanının korunması gerektiğini savunarak, gerekli düzenlemelerin yapılmasını ve lunaparkın kapılarını kapatmaması gerektiğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.