İzmirliler hazırlanın: Enginer Festivali başlıyor

İzmirliler hazırlanın: Enginer Festivali başlıyor
Urla’nın renkli sokakları, 3-4-5 Mayıs’ta düzenlenecek Enginar Festivali’nin heyecanıyla dolup taşacak. Festivalin açılışı, Yeni Türkü’nün müzikseverlere unutulmaz bir konser vereceği cuma günü yapılacak olan kortej yürüyüşüyle start alacak.

Enginar Festivali, yarından itibaren Urla’yı şenlendirecek. İzmir’in kalbi bu festivalde atacak ve Yeni Türkü, sahne performansıyla katılımcılara keyifli anlar yaşatacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Urla Ziraat Odası ve Urla Kent Konseyi’nin iş birliğiyle gerçekleştirilen bu uluslararası etkinlik, cuma günkü coşkulu yürüyüşle başlayacak.

Urla’nın tarihi sokakları, enginarın en lezzetli haliyle buluşacağı festivalde can bulacak. Festivalin ikinci günü, Yeni Türkü’nün melodileriyle daha da bir renk kazanacak. Doğal Sofra Urla Derneği’nde yetenekli kadınlar tarafından hazırlanan sağlıklı lezzetler, festivalin göz alıcı stantlarında ziyaretçilere sunulacak.

ENGİNAR FESTRİVALİ

İZMİR’İN ENGİNAR ZİYAFETİNE DAVET 

Enginarın başkenti Urla Yarımadası, bu yıl da sakız enginarının en taze ve lezzetli haliyle misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Henüz açmamış çiçek tomurcuğu şeklindeki bu değerli sebze, potasyum bakımından zenginliğiyle biliniyor. Koruma altındaki sakız enginarı, mor çiçekleriyle de görsel bir şölen sunuyor. 

Bu yılki hasat, dondan etkilenmediği için daha da lezzet vaat ediyor. Urlalı çiftçiler, İzmirlileri bu eşsiz lezzeti tatmaya ve festivalin coşkusuna ortak olmaya çağırıyor.

ENGİNAR FESTİVALİ URLA

FESTİVAL HEYECANI CUMA GÜNÜ BAŞLIYOR 

3 Mayıs Cuma günü, sabahın erken saatlerinde stantların kurulumuyla başlayacak festival, 16.00’da renkli bir kortej yürüyüşüyle resmi açılışını yapacak. 

Üreticilerin traktörleri ve eğlenceli grupların katılımıyla şenlenecek kortej, festivalin ilk gününe özel bir başlangıç yapacak. “Vourla” kitap söyleşisi ve Merve Taktakoğlu’nun solistliğini üstlendiği İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası’nın konseriyle devam edecek etkinlikler, festivalin unutulmaz anlarını ziyaretçilere sunacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.