İzmirli yaşlı adam belediye sayesinde yeniden duymaya başladı

İzmirli yaşlı adam belediye sayesinde yeniden duymaya başladı
Ramazan Bayramı vesilesiyle Kınık'a gerçekleştirdiği ziyaret esnasında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, işitme sorunları yaşayan 86 yaşındaki vatandaş Cemil Merttürk'ün tedavi sürecine katkıda bulundu. Başkan Tugay'ın talimatlarıyla Merttürk, evinden alınarak Eşrefpaşa Hastanesi'ne ulaştırıldı ve burada kulak ile göz hastalıkları için gerekli tedaviler uygulandı. Merttürk'ün sağlık durumunun takibi amacıyla önümüzdeki haftalarda hastaneye yeniden gelmesi planlanıyor.

Ramazan Bayramı esnasında İzmir'in Kınık ilçesinde bir parkta yalnız otururken bulunan ve duyma güçlüğü çeken 86 yaşındaki Cemil Merttürk, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın nezaket ziyaretiyle onurlandırıldı. Kulak, göz ve solunum sorunları yaşayan Merttürk, Başkan Tugay'ın talimatıyla evinden alınarak tedavi için Eşrefpaşa Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanenin Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Bayram Köse tarafından karşılanan Merttürk, sağlık hizmetlerini alarak iyileşme sürecine başladı.

Cemil Merttürk'ün sağlık muayeneleri özenle gerçekleştirildi. İlk olarak, Kulak Burun Boğaz alanında uzman Dr. Ahmet Sabit Oğuz tarafından detaylı bir inceleme yapıldı ve kulak temizliği tamamlandı. Ardından, enfeksiyon tedavisi için gerekli ilaçlar reçete edildi. Göz sağlığına yönelik olarak ise, Dr. Hidayet Burcu Aydemir tarafından bir göz kontrolünden geçirildi ve görme kalitesini artıracak bir gözlük için reçete düzenlendi. Eşrefpaşa Hastanesi'nde yapılan kapsamlı tetkiklerin ardından, Merttürk için 30 Nisan'da yapılacak bir sonraki kontrol tarihi belirlendi.

sağlık

Eşrefpaşa Hastanesi'nin deneyimli Kulak Burun Boğaz uzmanlarından biri tarafından özenle muayene edilen Cemil Merttürk'ün her iki kulağında enfeksiyon ve kulak kiri (buşon) bulgularına rastlandı. Bu durum, kulağında çınlama ve işitme cihazından gelen rahatsız edici sesler şeklinde kendini göstermişti. Temizlik ve enfeksiyon tedavisi sonrasında, işitme cihazının durumu yeniden değerlendirilecek. Ayrıca, solunum yollarında rahat nefes alabilmesi için gerekli olan gümüş kanül, trakea bölgesine yerleştirilecek. Göz sağlığına gelince, yaşa bağlı değişiklikler ve katarakt ameliyatından kalma merceklerin durumu incelendi ve yakın görüş için gerekli gözlük reçetesi verildi. Uzman Doktor Gaffar Karadoğan, hastanın kapsamlı tedavisinin planlandığı gibi ilerlediğini ve gerekli tüm işlemlerin titizlikle yapıldığını belirtti. Karadoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Öncelikle kulak kurun koğaz hekimimiz tarafından muayene edildi. Kulağında çınlama ve işitme cihazından cızırtı gelmesi gibi yakınması vardı. Her iki kulağında enfeksiyon tespit edildi, kulak kiri (buşon) nedeniyle kulaklarına yıkama yapıldı. Enfeksiyon tedavisinin ardından tekrar işitme cihazı açısından değerlendirilecek. Aynı zamanda gırtlak kısmında, nefes borusu olarak da adlandırılan trakeada nefes alması için kanülü olması gereken bir hasta. Gümüş kanül temin edip oraya yerleştireceğiz. Gözle ilgili de yaşa bağlı oluşan sarı noktalarla birlikte daha önce olduğu katarakt ameliyatına ait merceklerin sağlam ve yerinde olduğu tespit edildi. Yakını görme konusunda gözlüğe ihtiyacı olduğu için bu konuda da bir tedavi yapıldı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.