İzmir'deki barajlarda su seviyesi azalmaya başladı

İzmir'deki barajlarda su seviyesi azalmaya başladı
İZSU İzmir Belediyesi Genel Müdürü, İzmir'in içme suyu ihtiyacını karşılayan Tahtalı, Gördes ve Balçova barajlarının su seviyelerinin önceki yılın raporlarına göre düşmesine rağmen kentte kısa süreliğine de olsa kuraklık riskinin bulunmadığını duyurdu.

İZSU Genel Müdürlüğü, şehrin su ihtiyacının neredeyse yarısını karşılayan Tahtalı, Balçova ve Gördes barajlarının güncel doluluk oranları hakkında bilgiler verdi. Açıklamada, Tahtalı Barajı'nda yüzde 31, Balçova Barajı'nda yüzde 76, Gördes Barajı'nda ise yüzde 13 doluluk oranı kaydedildi.

Üç barajda bulunan toplamdaki su miktarı 188 milyon metreküptür. Bu üç önemli kaynağın yanı sıra şehre su sağlayan Ürkmez Barajı'nın doluluk oranı %43, Güzelhisar Barajı'nın doluluk oranı %86, Kutlu Aktaş Barajı'nın doluluk oranı ise %41'dir.

"Tahtalı 2008'den bu yana en düşük seviyesinde"

İzmir'deki barajlarda su seviyesi azalmaya başladı

Tahtalı, Balçova ve Gördes barajlarından sağlanacak su miktarının yaklaşık 8 ay boyunca İzmir'in su ihtiyacını karşılayacağı bilgisi paylaşıldı.

İZSU yetkilileri, Tahtalı Barajı'nda 2008 yılından bu güne en düşük su seviyesi görüldüğünü belirtirken, su seviyesindeki azalmanın yağışların azalmasından kaynaklandığını vurguladı. Açıklamada İZSU'nun şehre sürekli içme suyu sağlamak için çalışmalarını sürdürdüğü belirtilirken, “Barajlarımızda yağmur olmasa da yıl sonuna kadar yeterli su var; Kentin yeraltı ve yer üstü su kaynaklarından da yararlanıyoruz.Ancak uzun vadede oluşabilecek dehidrasyon riski karşısında suyun ekonomik kullanımı tüm toplumumuz için büyük önem taşıyor.” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.