İzmir'de Maraton İzmir nedeniyle toplu taşıma seferleri değişiyor

İzmir'de Maraton İzmir nedeniyle toplu taşıma seferleri değişiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uyarı geldi. 21 Nisan 2024 Pazar günü düzenlenen çok olan 5. Maratonİzmir için ulaşım seferlerinde değişikliğe gidildi. Metro ve tramvay seferlerinde değişiklik yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 21 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek olan 5. Maratonİzmir için şehir içi ulaşımda düzenlemeler yapıyor. Metro ve tramvay seferlerinde özel bir düzenleme planlanıyor. Pazar sabahı erken saatlerde, metro seferleri normalden daha erken saat olan 05.00'te başlayacak. Böylece koşucuların ve seyircilerin ulaşımını sağlamak için ekstra hizmet sunulacak.

Konak travmay saatlerinde de değişiklik yapılacak 

Konak Tramvayı'nın seferleri ise 06.00 ile 15.00 saatleri arasında geçici olarak durdurulacak. Bu saatler arası yapılmayacak seferler sayesinde maratonun gidişatı engellemeyecek ve 21 Nisan 2024 Pazar günü içerisinde Maratonİzmir kesintiye uğramadan devam edecek.

İzmir'de Maraton İzmir nedeniyle toplu taşıma seferleri değişiyor

Otobüs güzergahları da değişiyor

Maraton etkinliği nedeniyle şehir içi otobüs hatlarında da geçici güzergah değişiklikleri yapılacak. Karşıyaka, Bayraklı, Altınyol, Bornova, Alsancak, Konak, Karataş, Güzelyalı, Üçkuyular ve İnciraltı bölgelerinde hizmet veren bazı ESHOT ve İZTAŞIT otobüs hatlarının güzergâhlarında, pazar günü 05.00 ile 15.00 saatleri arasında geçici güzergah değişiklikleri olacak.

Raylı sistemlerdeki değişikler de açıklandı

20 Nisan Cumartesi gününü 21 Nisan Pazar gününe bağlayan gece, metroda yapılan Baykuş seferlerine ek olarak 05.00 ile 06.00 saatleri arasında trenler 20 dakikalık aralıklarla sefer yapacak. Seferler, 05.00, 05.20 ve 05.40 saatlerinde olacak şekilde Evka-3 ve Kaymakamlık istasyonlarından karşılıklı olarak başlayacak. Konak Tramvayı'nda ise 20 Nisan Cumartesi gününü 21 Nisan Pazar gününe bağlayan gece Baykuş seferi 03.00'te sona erecek. 21 Nisan Pazar günü ise 06.00 ile 15.00 saatleri arasında tramvayda sefer yapılmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.