İzmir'de Hıdırellez şenlikleri için hazırlıklar başladı

İzmir'de Hıdırellez şenlikleri için hazırlıklar başladı
Bayraklı Belediyesi, baharın müjdecisi olan Hıdırellez’i, Doğançay’da yapılacak olan bir festival ile kutlama hazırlığında. 5 Mayıs günü düzenlenecek olan bu etkinlik, spor yarışmaları, müzikal performanslar, çeşitli şovlar ve dans gösterileri ile şenlenecek.

Bayraklı Belediyesi, Hıdırellez’i Doğançay’da düzenleyeceği çeşitli etkinliklerle karşılayacak. Bu etkinlikler, toplumun birliğini ve baharın gelişini kutlamak için tasarlandı.

5 MAYIS’TAKİ ETKİNLİK PROGRAMI

• Saat 10:30: Doğançay Meydanı’nda stantlar açılacak. Yerel üreticiler, organik mahsullerini ve köyün kendine has ürünleri olan zeytin, zeytinyağı, bal, gözleme ve ayranı satışa sunacaklar. Ayrıca, Bayraklı Belediyesi Kadın Kooperatifi üyeleri, kendi yaptıkları takı, tasarım ve aksesuarları sergileyecekler.

BAYRAKLI HIDIRELLEZ

• Saat 15:00: Spor Müdürlüğü’nün düzenleyeceği bowling, basketbol, penaltı atışları ve çuval yarışları gibi spor etkinlikleri başlayacak.

• Saat 18:00: Belediye Başkanı İrfan Önal’ın da katılımıyla Hıdırellez Korteji düzenlenecek. Kortejde tahta bacak, maskotlar, jonglörler, palyaçolar ve Roman Orkestrası yer alacak. Ayrıca, dilek ağacına ziyaretçilerin dilekleri asılacak.

• Çocuk Atölyeleri: Yüz boyama, yumurta boyama gibi çocuklar için eğlenceli aktiviteler düzenlenecek.

• Müzik ve Dans Gösterileri: Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları Roman Ekibi ve Doğançay kursiyerleri tarafından müzikli gösteriler sunulacak.

• Saat 19:00: Halk müziği sanatçısı Tolga Sağ, konser vererek etkinliğe renk katacak.

• Etkinlik Sonu: Geleneksel Hıdırellez ateşi yakılarak etkinlik son bulacak.

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal’ın Daveti

“Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, tüm İzmirlileri bu özel günü birlikte kutlamaya davet ediyor. ‘Hıdırellez’in bereket, barış ve umut getirmesini temenni ediyorum. Baharın tüm güzelliklerini birlikte yaşamak için 5 Mayıs Pazar günü Doğançay’daki şenliğimize herkesi bekliyoruz,’ diye belirtti.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.