İzmir'de evde bakım hizmetleri hız kazandı

İzmir'de evde bakım hizmetleri hız kazandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi harekete geçti! Eşrefpaşa Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri Birimi tarafından yapılan yeni bir açıklamada, yatağa bağımlı olan ve sağlık kuruluşlarına gidemeyen hastalar için geniş yelpazede ücretsiz hizmetlerin verileceği aktarıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bakıma muhtaç hastalar için ücretsiz sağlık hizmeti sunmaya başladı. Bu kapsamda Eşrefpaşa Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri Birimi, yatağa bağımlı ve ve sağlık kuruluşlarına ulaşmakta güçlük çekenler için geniş kapsamlı bir hizmet duyurdu. Bu hizmet kapsamında 5 bin hastaya evlerinde ücretsiz sağlık hizmeti sunulacağı açıklandı. 

Türkiye’nin ilk belediye hastanesi Eşrefpaşa Hastanesi, sağlık hizmetlerini hastaların evlerine kadar ulaştırmaya başladı. Aralık 2021’de kurulan Evde Bakım Hizmetleri Birimi, şehir genelinde tedavi olmak için hastanelere gidemeyen hastalara hizmet vermeye başladı. 8’i doktor toplam 50 personelle çalışan birim tedavi takibinden tahlile kadar çok sayıda hizmeti hastaların evlerinde veriyor. Ayrıca hasta yakınlarına psikolojik ve sosyal destek hizmeti de sunan birim, hastane nakilleri de gerçekleştiriyor. Bugüne kadar 10 binden fazla hastaya bakan birim, 5 bin hastanın düzenli olarak bakımlarını yapıyor. Günde 50’den fazla hastaya ulaşarak gerekli sağlık hizmetlerini sağlıyor. 

evde bakım

Tüm başvuran hastalara ulaşılıyor! 

Konuya yönelik açıklamalar yapan Evde Bakım Hizmetleri Birimi Sorumlu Hekimi Dr. Nihat Mermer bez, mama, ilaç ve rapor sağlama gibi çeşitli bakım hizmetlerini sağladıklarını kaydetti. Sonda takma, yara pansumanı, fizik tedavi ve psikolojik destek veren birime ulaşmak için ise 153 Hemşehri İletişim Merkezi’nin aranabileceğini belirtti. Bu hattı arayan yatağa bağımlı hastaların tedavi imkanına ulaşabileceğini aktaran Nihat Mermer, tüm hastalara ulaşmaya çalıştıklarını da vurguladı. 

Hizmeti kullanan hastalardan gelen geri dönütlerde, birimin yaklaşık 24 saat içinde hizmet verdiği kaydedildi. Evde rapordan pansumana kadar hizmet veren ekipler, İzmir’in tüm ilçelerinde faaliyet göstermeyi amaçlıyor. Şimdilik birim, kent merkezinin yanı sıra Kemalpaşa, Bayraklı, Ödemiş, Tire ve Karaburun’da da hizmet veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.