İzmir'de Engelliler Haftası'na özel etkinlik düzenlenecek

İzmir'de Engelliler Haftası'na özel etkinlik düzenlenecek
İzmir belediyesi engelliler haftasına farkındalık yaratmak adına engelliler için bir etkinlik düzenleneceğini açıkladı. 10 ile 24 mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan engelliler haftası etkinliğinde tüm halkın davetli olduğu duyuruldu.

İzmir belediyesi engelsiz belediyeciliği vurgulamak için engelliler haftasına özel etkinlikler düzenleneceğini açıkladı. “Eşit Erişilebilir Engelsiz İzmir İçin Buluşuyoruz” sloganı ile yaptığı etkinlikler İzmir çapında oldukça ses uyandırdı. Yaptığı pek çok etkinlik ile engelliler için tamamen engelsiz yaşam adı altında çalışmalar yaptı.

İzmir Genelinde Farkındalık Yürüyüşleri Yapılacak!

İzmir genelinde yapılacak olan etkinliklerde en dikkat çekeni barista atölyesinden başlayarak yapılan farkındalık yürüyüşüdür. 10 mayıs tarihinde düzenlenecek olan yürüyüş için 13.00 ile 17.30 saatlerinde arasında belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının da içinde bulunduğu yürüyüş başlayacak. Ayrıca defileler, dans gösterileri, ritim Yürüyüşleri ve konserler gibi pek çok etkinlik engellilere özel olarak hazırlanacak.

İzmir'de Engelliler Haftası'na özel etkinlik düzenlenecek İzmir’de Sergi Şöleni Başlıyor!

Engelliler haftasında düzenlenecek olan etkinlikler içinde bolca sergi ve defile düzenlenecek. Sadece engellilerin yaptığı çalışmaların bulunduğu sergide genel olarak karikatür sergileri dikkat çekiyor.

Öte yandan engelliler için düzenlenen tüm etkinlikler genel olarak engelsiz yaşamı temsil edecek şekilde düzenlendi. 11 Mayıs tarihinde Alsancak Vapur İskelesi’nde 17.00-19.30 saatlerinde Yaşayan Kütüphane “Barışçıl Çocuklar”, Farkındalık Atölyeleri ve Engelli Hakları Kutu Oyunları adlı sokak etkinlikleri de düzenlenenler arasında yerini alıyor. Ayrıca pek çok spor etkinliği de şenlikte yerini alacağa benziyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.