İzmir'de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

İzmir'de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı İzmir'de büyük bir coşkuyla kutlandı. Halk oyunları ve spor gösterileri sunulurken seyircilerde Türk bayraklarıyla sevince ortak oldular. İşte detaylar.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramı İzmir'de coşkuyla kutlandı. Halk oyunları ve spor gösterilerinin yer aldığı törende izleyiciler, Türk bayrakları eşliğinde coşkuya ortak oldu.

19 mayıs

Resmi tören, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Törene İzmir Valisi Süleyman Elban, İl Gençlik ve Spor Müdürü Murat Eskici, Ege Deniz ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Bando takımı ve İstiklal Marşı eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunun ardından Türk bayrağı göklere çekildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, "Milletler tarihlerinden aldıkları güçle yaşarlar. Biz neydik?" Sorunun cevabı da "Ne olabiliriz?" ışık tutar. İnsanlar sevgili gençler sorusunun cevabına milletimiz için 19 Mayıs'ta ışık tutuyor. Bu tarih, Türk inşaatında ilk tuğlanın döşendiği gündür" dedi.

19 mayıs

COŞKUYLA KUTLANDI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın mesajının okunmasının ardından şiirler okundu ve Atatürk'ün gençlere hitaben yaptığı konuşma sunuldu. Öğrenci ve spor gruplarının "Gençlerin Ata'ya Cevabı" okumasının ardından ilçe gençlik ve spor müdürlüğü tarafından hazırlanan halk oyunları ve spor gösterileri sunuldu. Meydandaki gösterileri izleyenler ellerindeki Türk bayraklarıyla bayram ruhuna ortak oldu.

19 mayıs

Tören, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü takımlarının tekvando, jimnastik, güreş, kickboks sporcuları ve İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi'nin halk oyunları gösterisiyle devam etti. Gösteri bisikleti ve buz pateninin ardından öğrenciler dev Türk bayrağı ve Atatürk posterini açtılar. Program konfeti gösterisinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.