İzmir polisinden 'ByLock' operasyonu: 12 FETÖ üyesine gözaltı

İzmir polisinden 'ByLock' operasyonu: 12 FETÖ üyesine gözaltı
Gerçekleştirilen operasyon sonucunda İzmir merkez ve 3 ilçede Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gizli iletişim uygulaması olan 'ByLock'u kullanan ve aynı zamanda da Bank Asya ile şüpheli işlem yapan 12 kişinin olduğu belirlenirken şüphelilerin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

İzmir'in merkez ve üç ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından kullanılan gizli iletişim uygulaması Baylock kullanan ve Bank Asya'ya ait şüpheli işlem bilgileri bulundurdukları iddiasıyla 12 kişi gerçekleştirilen operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alındılar.

İzmir Başsavcılığı tarafından açılan dosya kapsamında Terör Suçları Soruşturma Bürosuna bağlı ekipler silahlı terör örgütü FETÖ'ye yönelik yürütmüş olduğu soruşturma çerçevesinde örgütün gizli iletişim programı Baylock'u kullanan 12 şüphelinin kimliğini belirledi. Ayrıca bu kişilerin Bank Asya'da şüpheli işlem bilgilerinin tespit edildiğine ilişkin bir rapor hazırlandı.

İzmir polisinden 'ByLock' operasyonu

Haklarından gözaltı kararı verilen 12 şahsın adreslerine operasyon düzenlendi. İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı TEM Şube ekiplerine MİT destek verirken operasyon başta İzmir merkez olmak kaydıyla Menemen, Menderes ve Bergama'da bulunan adreslere eş zamanlı baskın yapıldı.

Operasyonda 12 şüpheli gözaltına alınırken şüphelilerle ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.