İzmir itfaiyesi iş başında: Turizm bölgelerine özel yangın dolapları yerleştirildi

İzmir itfaiyesi iş başında: Turizm bölgelerine özel yangın dolapları yerleştirildi
Geçtiğimiz yıllarda turizm bölgelerinde ve birçok ormanlık alanda yaşanan büyük yangınlar İzmir Şehir İtfaiyesini harekete geçirdi. Bu yaz aylarında daha fazla can ve mal kaybı yaşanmasını önlemek adına İzmir Şehir İtfaiyesi büyük bir adım attı. İşte detaylar…

Son yıllarda yaz aylarındaki kavurucu sıcaklar nedeni ile yaşanan büyük yangınlar hepimizde yüreğini yaktı. Bu durumun önüne geçmek adına İzmir Şehir İtfaiyesi harekete geçti. Detaylar haberimizde…

dizi

YAZ AYI KABUSA DÖNMESİN DİYE: İZMİR İTFAİYESİNDEN TURİZM BÖLGELERİNE ÖZEL YANGIN DOLABI

İzmir'de özellikle yaz aylarında sokakların dar olması nedeniyle yoğunluğun arttığı Alaçatı ve Şirince gibi turistik bölgelerde uygun alanlara itfaiye istasyonları yerleştirildi.

 İzmir Şehir İtfaiyesi'nin hazırladığı yangın söndürme çalışmaları tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda ilk kez gerçekleştirildi.

Tarihi çarşının dar sokaklar başta olmak üzere 9 önemli noktasına yangın dolapları yerleştirildi.

İzmir itfaiye ekipleri, yaz aylarında oldukça yoğun olan ve sokakların dar olması nedeniyle itfaiye ekiplerinin ulaşmakta zorlandığı Çeşme'nin Alaçatı ve Selçuk'un Şirince ilçelerinde de benzer çalışmalar gerçekleştirdi.

İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse, AA muhabirine, bölgeye kurdukları yangın dolaplarının nasıl kullanılacağı konusunda ustalara eğitim verdiklerini söyledi.

 Yangın dolabında 50 ve 100 metre aralıklarla iki boru bulunduğunu hatırlatan Derse, şöyle konuştu: “Boru ile hidratlı su arasında bağlantı oluşturacak ekipmanlar da mevcut. Buradaki amacımız olası bir yangına öncelikle vatandaşlarımızın müdahale etmesini sağlamak ve yangının çıkmasını önlemektir. Şu anda Alaçatı'da 11, Konak'ta ise 11 musluk bulunuyor. "İstanbul'da 9, Şirince’de 13 itfaiye istasyonumuz var." konuşmak.

Derse, Fuar Kültür Park’ta yangın dolapları kurulumuna yönelik çalışmaların sürdüğünü anlattı.

Alaçatı'da esnaf olan Türkan Turnacı, özellikle yaz aylarında pazarın oldukça kalabalık olduğunu, yangın kabini sayesinde pazarın daha güvenli hale geldiğini söyledi. Ömer Bayır, yangın dolabının nasıl kullanılacağı konusunda eğitim aldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.