İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binası için karar verildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binası için karar verildi
2020 yılının Ekim ayında meydana gelen deprem sonucu ağır zarar gören ve sonrasında yıkılan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet binası için yeni bir başlangıç yapılıyor. Belediye meclisinin aldığı kararla, yıkılan binanın yer aldığı arsanın imar planında yapılan değişiklikle, yeni bina aynı konumda ve öncekiyle aynı büyüklükte inşa edilecek şekilde planlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mayıs ayındaki rutin meclis toplantısının üçüncü oturumu, Belediye Başkan Vekili Altan İnanç yönetiminde yapıldı. 2020 yılının Ekim ayında Seferihisar yakınlarında gerçekleşen ve İzmir'i sarsan depremin ardından hasar gören ve yıkım kararı alınan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eski hizmet binasının bulunduğu yerle ilgili kritik bir karar verildi.

İzmir yeni hizmet binası

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eski hizmet binasının yıkılmasının ardından, aynı yerde ve benzer ölçülerde yeni bir bina inşa edilmesine olanak tanıyacak şekilde imar planında değişiklik yapılması teklifi, belediye meclisinde oy birliği ile kabul edildi. Gündeme alınan madde;

36. İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 20/01/1994 tarih, 4841 sayılı Kararı ile belirlenen, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 17/05/2013 tarih, 1310 sayılı Kararı ile güncellenerek son şeklini alan "Konak Meydanı ve Çevresi Tarihi Sit Alanı" içerisinde kalan ve mülkiyeti Belediyemize ait olan, Konak İlçesi, Ahmetağa Mahallesi, 7559 ada, 1 parsele plan notu ilave edilmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Konak Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu doğrultusunda işlem yapılmak üzere karara bağlanması hususunun görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.1957217)

Plan Değişikliği Karara Bağlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi binası, geçmişte yaşanan depremin ardından yıkılmış ve şimdi yeniden inşa süreci gündemde. AKP Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız'ın açıklamalarına göre, yeni yönetimin planları arasında, eski binanın yerine benzer bir yapı inşa etmek var. Yıkılan binanın hafızası, yeni projelerle canlandırılırken, Yıldız'ın beklentisi ise bölgenin diğer kamu yapılarıyla bütünleşik bir meydan oluşturması yönünde. 

AKP'nin grup başkan vekili Hakan Yıldız, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eski binasının yer aldığı konu hakkında görüşlerini şu şekilde paylaştı: "Burası İzmir Büyükşehir Belediye binamızın olduğu yer. Tunç Soyer döneminde proje yarışması yapılmıştı. Belediye binasından çok belediye meclisi ve belediye başkanlığının içerisinde olduğu daha az yoğunluklu bir proje kabul edilmişti. İçerinden aldığımız bilgi kapsamında yeni başkanın tasarrufu ile anladığımız kadarı ile yıkılan binanın yoğunluğunda yeni bir binanın yapılması tekrar orada yapılmasının gündemde olduğunu öğrendik. Gönlümüz oranın diğer kamu binalarıyla bir meydana dönmesi ancak tabi ki yönetimin takdiri olarak baktığımız için da fikri olarak böyle düşünsek de uygulamada karşı çıkmadığımızı ifade etmek isterim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.