İzmir Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları için seferberlik başlatıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları için seferberlik başlatıyor
İzmir'de Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi kuruldu. Başkan Tugay, sahipsiz hayvanlara yönelik yasayı değerlendirdi. Sahiplendirme ve kısırlaştırma çalışmaları hız kazanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı'nın kurulduğunu duyurdu. Bu değişiklikle, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, daire başkanlığına dönüşecek. Kısırlaştırma çalışmaları yoğunlaşacak, sokaktaki hayvanlar için hızlı ve etkili önlemler alınacak. Belediye Başkanı Cemil Tugay, ilçe belediyelerinin veteriner hizmetleri müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, sokak hayvanlarının bakımı ve kısırlaştırılması gibi konular ele alındı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları için seferberlik başlatıyor

Başkan Tugay yeni yasayı değerlendirdi

Başkan Tugay, sahipsiz hayvanlara yönelik hazırlanan yasa tasarısını da değerlendirdi. Uyutmanın bir seçenek olmadığını belirten Tugay, kalıcı çözümler bulunması gerektiğini vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait bakımevlerinde 2.100 sahipsiz hayvanın bakımı yapılıyor ve bu yıl içinde 214 hayvan sahiplendirildi. 300 hayvan da kısırlaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.