Gece yarısı Sivas ve Muğla'da korkutan deprem

Gece yarısı Sivas ve Muğla'da korkutan deprem
Peşi sıra gelen depremler halkı korkuttu! İşte ayrıntılar...

Geçtiğimiz gece, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde ardı ardına meydana gelen depremler, vatandaşları tedirgin ediyor. Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşanan 3.8 büyüklüğündeki depremin hemen ardından Sivas ve Muğla'da sarsıntılar kaydedildi.

Muğla'nın Datça ilçesinde merkez üssü bulunan 3.8 büyüklüğündeki deprem, yerin 30.92 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Neyse ki, bu deprem çok fazla hissedilmedi. Ancak, sakinliği kısa süreli bir rahatlama olarak gören vatandaşlar, ardı ardına yaşanan depremlerin yarattığı korku ve endişeye kapıldı.

Sivas'ta ise saat 21:11'de 3.5 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Bu deprem, Sivas'ın Bağlıçay ve Gürün ilçelerinde hissedildi. Ardı ardına yaşanan bu depremler, bölgede yaşayanları endişelendiriyor ve deprem riskine karşı daha da duyarlı olmaya teşvik ediyor.

Öte yandan, sabah saatlerinde AFAD tarafından yapılan açıklamada, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi. Bu deprem de geniş bir alanda hissedildi.

Tüm bu yaşananlar, ülkemizin deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleşmemiz gerektiğini hatırlatıyor. Vatandaşların deprem öncesi ve sonrası alınması gereken önlemler konusunda daha bilinçli olmaları, can ve mal kayıplarını en aza indirmek adına son derece önemli. Yetkililerin süreci yakından takip ettiği ve gerekli önlemleri aldığı da biliniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.