Eşrefpaşa Hastanesi'nin evde tedavi hizmetlerinden 5 bin hasta yararlandı

Eşrefpaşa Hastanesi'nin evde tedavi hizmetlerinden 5 bin hasta yararlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri Birimi, evlerinde yatağa bağımlı 5 bin hastaya düzenli sağlık hizmeti sunarak destek oluyor.

Türkiye’nin ilk belediye hastanesi olma özelliğini taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, evde bakım hizmetlerini hasta olan kişilere kadar götürüyor. 2021 yılının aralık ayında oluşturulan Evde Bakım Hizmetleri Birimi, yatağa bağımlı hastalara yardım elini uzatıyor ve sağlık kuruluşlarına gitmekte zorlananlara destek oluyor. 

50 kişilik personeli, doktorlar dahil olmak üzere 8 çalışan birim; hastaların evinde tedavi takibi, tahlillerin yapılması, ilaç ve malzeme raporlarının güncellenmesi, yara bakımı, tıbbi bakım ve rehabilitasyon hizmetlerini sağlıyor. Sosyal ve psikolojik destek hizmeti de sunan Evde Bakım Hizmetleri Birimi, poliklinik muayene gereksinimi olan hastaların hastaneye taşınmasını da sağlıyor. Şimdiye dek 10 binden fazla hastaya şifa olan birim, sadece bu yıl yaklaşık 5 bin hastayı evlerinde düzenli olarak ziyaret etti. Ekipler, her gün 50'den fazla hastayla iletişime geçerek gerekli sağlık hizmetlerini sağlıyor.

EVDE BAKIM

HASTA BAKIMI VE DESTEK HİZMETLERİMİZDE KARŞILAŞTIĞIMIZ ZORLUKLAR VE BAŞARILARIMIZ

Evde Bakım Hizmetleri Birimi Sorumlu Hekimi Dr. Nihat Mermer, “Evden çıkamayan ve yatağa bağımlı hastalarımızın sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için tüm gayretimizi sarf ediyoruz. Bez, mama, ilaç ve rapor temini yanı sıra reçetelerin güncellenmesine destek oluyor, sonda takıyor ve yara bakımlarını gerçekleştirerek fizik tedavi ve psikolojik destek sunuyoruz. Hasta yakınları, ihtiyaç sahibi hastaların durumunu 153 Hemşehri İletişim Merkezi'ne bildirerek yardım talebinde bulunabilirler. Bu yıl yaklaşık 5 bin hastaya hizmet verdik ve günlük 50'den fazla hastayı ziyaret ettik. Sağlık kuruluşlarına ulaşmada zorluk çeken ve yatağa bağımlı olan hastalarımızın yanında olmaya gayret ederek, kimsesizlere destek oluyoruz. Tüm başvuran hastalarımıza erişmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

HIZLI VE ETKİN HİZMET ANLAYIŞI

Bir gün içerisinde hizmet sunuldu Neslihan Aklı, 60 yaşındaki felçli ablası Birsen Keskin için evde bakım hizmeti alırken, "Bir tanıdığımın önerisi üzerine Evde Bakım Hizmetleri Birimi'ne başvurdum ve hemen geri dönüş aldım. Sadece bir gün içinde ekipler geldi. Ablama bakım sağlamak benim için çok zordu. Kendi çabalarımla pansuman yapmaya çalışsam da yaralarını iyileştiremedim. Bu nedenle ekiplere çok teşekkür ediyorum. Ablam 2016 yılında felç geçirdi ve hareket kabiliyeti azaldı. Artık bakımını Evde Bakım Hizmetleri ekiplerine bırakacağım. Tüm çalışanlara minnettarım" dedi.

EVDE BAKIM HİZMETİ

MEMNUNİYETLE KARŞILANAN HİZMET

Oğuz Mum, eşi Ömrüye Mum ile yaşayan 78 yaşında ve sağlık kuruluşlarına gidemeyen hastalardan biri olduğunu belirterek, "Diyabet ve tansiyon hastalıklarım var. Hizmetten çok memnun kaldım. Doktor tüm kontrollerimi yaptı. Benim gibi olanlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni aramalarını tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

EVDE BAKIM HİZMETİNİN YAYGINLAŞMASI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri Birimi, sadece kent merkezinde değil aynı zamanda Kemalpaşa, Bayraklı, Ödemiş, Tire ve Karaburun gibi ilçelerde de hizmet vererek ağını genişletiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.