Eski başkan Soyer, işçi alımı iddialarına noktayı koydu

Eski başkan Soyer, işçi alımı iddialarına noktayı koydu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, seçimlerden önce kadroya işçi alınmasını gerekçe göstererek işten çıkarmaların başlayacağını açıkladı. Bunun üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer ve Belediye-İş Sendikası İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Atalay’dan yanıt geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, seçim öncesinde işçi alımlarına vurgu yaparak gelecek dönemde işten çıkarmaların başlayacağını belirtti. Bu açıklamaya eski başkan Tunç Soyer ve Belediye-İş Sendikası İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Atalay cevap verdi. Tartışmalar devam ederken belediye, toplu işten çıkarmaların başladığını duyurdu ve 2 binin üzerinde kişi hakkında işlem başlatılacağını belirtti. İşte detaylar...

işten çıkarma

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SEÇİM ÖNCESİNDE İŞÇİ ALIMLARINA VURGU YAPARAK İŞTEN ÇIKARMALARININ BAŞLAYACAĞINI BELİRTTİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan işçi alımı ve işten çıkarmalarla ilgili gelişmeler, Gerçek Haberci internet sitesinde Begüm Burçak Günay'a konuşan eski Başkan Tunç Soyer'in açıklamalarıyla devam etti. Soyer, CİMER'e başvurularak belediyeye son beş yılda kaç kişinin alındığının öğrenilebileceğini belirterek spekülasyonlara son verilebileceğini dile getirdi. Soyer, "Bu oldukça basit bir iş. CİMER'e sorulabilir mi? Büyükşehir Belediyesi resmi cevap verir. Beş yıl içinde kaç kişi alınmış? Önceki beş yıl içinde kaç kişi alınmış? Böylece spekülasyonlar son bulur. İki bin, üç bin, beş bin kişi gibi şeyler yok" dedi.

İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Atalay ise Ege'ye Bakış Gazetesi'ne yaptığı açıklamada Cemil Tugay'ın verdiği sözü tutmadığını ifade etti. Atalay, "Cemil Tugay sözünü tutmadı. Bu işçiler, aday belirlenmeden önce alınan işçilerdi" şeklinde konuştu. Atalay, Soyer'in görevden ayrılmadan önce yapılan işçi alımlarının, aday belirlenmeden önce gerçekleştiğini vurgulayarak, bu kişilerin mülakatları, sağlık kontrolleri ve güvenlik soruşturmalarının tamamlandığını belirtti. İşten çıkarılan işçi sayısını 40-45 olarak açıklayan Atalay, "Şu anda son iki aylık süreci göz önünde bulunduruyorlar. Net bir sayı yok. 40-45 arkadaşımızın iş akdi sona erdi. Şu an daha fazlasının olacağını düşünüyoruz ancak gerekli adımları atacağız. Cemil Bey'le tekrar görüşeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.