Çiğli, Konak, Karşıyaka tramvay hatlarıyla ilgili flaş gelişme

Çiğli, Konak, Karşıyaka tramvay hatlarıyla ilgili flaş gelişme
İzmir'in ulaşım ağını güçlendirmek adına, Büyükşehir Belediyesi Çiğli hattı başta olmak üzere, Konak ve Karşıyaka hatları için de hizmet verecek elektrikli tramvay araçları satın almak üzere bir ihale açtı. Bu ihale kapsamında, toplam 26 yeni tramvay aracının alımı planlanıyor ve bu araçların en az `'ının yerli üretim olması gerektiği belirtiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımın kalitesini artırmak amacıyla Çiğli, Konak ve Karşıyaka tramvay hatları için toplamda 26 adet elektrikli tramvay aracı satın almak üzere bir ihale gerçekleştirdi. İhalede, araçların en az %60'ının yerli üretim olması koşulu aranıyor. İhale, Kültürpark'taki 2 No'lu Hol'de düzenlendi. İhale kapsamında, 26 tramvay aracının yanı sıra, 27 çeşit yedek parça ve 11 farklı özel alet ve ekipman da talep edildi. Bozankaya Otomativ tarafından yapılan 3 milyar 955 milyon liralık teklif, ihale komisyonu tarafından detaylı bir değerlendirmeye tabi tutulacak.

tramvay

İzmir'de raylı sistemlerin genişletilmesi kapsamında, yeni tramvay araçlarının teslimatı 27 ay içerisinde tamamlanacak. İmzalanan anlaşma gereği, ilk iki tramvay 18 ay içinde hizmete girecek ve toplamda 64 tramvay aracıyla üç hatta operasyon sağlanacak.

İzmir'in tramvay ağı, Karşıyaka hattının 2017'de 8,8 kilometre, Konak hattının ise 2018'de 12,8 kilometrelik uzunluğuyla devreye alınmasıyla önemli bir gelişme kaydetti. Çiğli Tramvayı'nın da devreye girmesiyle, şehirdeki tramvay hatlarının toplam uzunluğu 33,6 kilometreye ulaşmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.