Çiğli Belediyesi'nin 19 Mayıs programı belli oldu

Çiğli Belediyesi'nin 19 Mayıs programı belli oldu
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen programla kutlanacak. 105. yıl dönüme özel hazırlanan programda konser, kortej, araç turları, futbol turnuvası, seminerler ve bisiklet turları gerçekleştirecek.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı ve bağımsızlık mücadelesine başladığı 19 Mayıs 1919'un 105. yıl dönümü, Çiğli Belediyesi tarafından hazırlanan programla kutlanacak. Bu özel güne hazırlanan etkinliklerin, 16 Mayıs Perşembe Çiğli Atatürk Stadı'nda gerçekleştirilecek "Gençlik Kupası Futbol Turnuvası" ile başlayacağı bildirildi. 9 amatör spor kulübünün katılacağı turnuvanın 2 gün süreceği belirtilirken 17 Mayıs Cuma, sporcuların beslenmesi konusunda uzmanlaşmış Diyetisyen Özdegül Baştürk ile Celal Bayar Üniversitesi'nde Spor Bilimleri Fakültesi'nin öğretim üyelerinden biri olan Doç. Dr. Sinan Seyhan etkinlikte bir konuşma yapacak.

"Vosvos konvoyu kutlamaya renk katacak"

Kutlama, 18 Mayıs Cumartesi saat 10.00'da Sasalı Kuş Cenneti'nde gerçekleşecek Kuş Cenneti Bisiklet Turuyla devam edecek. Etkinliğe katılım göstermek isteyen bisiklet tutkunları için ilçe önünde servis ve minibüsler hazır bulundurulacak. Aynı gün saat 18.00'de Ataşehir ilçesindeki Akvaryum kafe önünden başlayacak Vosvos İzmir Eğlence Kulübü üyelerinin katılımı ile konvoy düzenlenecek.

"Bayram heyecanı kortej ve konserle doruğa ulaşacak"

Bayram coşkusunu bir arada yaşamak isteyen Çiğlililer, 18 Mayıs Cumartesi saat 20.00'de Akvaryum kafe önündeki konser alanına orkestra ve meşaleler eşliğinde gelecek. ğur Sayınbatur Orkestrası ve İlker Özdemir'in sahneye çıkacağı konser, kortejin sona erdirileceği Çiğli Kaymakamlığı önündeki büyük parkta başlatılacak.

Çiğli Belediyesi'nin 19 Mayıs programı belli oldu

Başkan Onur Emrah Yıldız: “19 Mayıs’ı coşkuyla kutlayacağız”

Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs kutlamalarına ilişkin konuşan Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, şunları söyledi:

“Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 105 yıl önce, 19 Mayıs 1919'da istiklal mücadelemize başladı ve Samsun'a çıktı. Milli mücadele meşalemizin yakıldığı, zaferle taçlandırıldığımız bu gün, halkımız ve vatanımız için çok kıymetli bir gündür. Tarihi bağımsızlıkla özgürlük mücadelesine dayanan Türkiye milletinin bir neferi olarak bütün milli bayramlarımızın tarihine ve aynı zamanda anlamına uygun bir şekilde kutlanmasını sağlamak istiyorum. Bu bağlamda 19 Mayıs'ta sizler için programlar hazırladık. Konserlerden kortejlere, araba turlarından bisiklet turlarına, futbol turnuvasından atölyelere her yaştan vatandaşın katılabileceği ve sevinci doyasıya yaşayabileceği etkinlikler düzenleyeceğiz. Bütün vatandaşlarımızı bu bayram coşkumuza ortak olmaya davet ediyor, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.