Çiğli Belediyesi sokak hayvanları için harekete geçti

Çiğli Belediyesi sokak hayvanları için harekete geçti
Sokak hayvanlarını korumaya yönelik çalışmalar devam ediliyor. Bir çalışma da Çiğli Belediyesi tarafından yapıldı.

Sokak hayvandan rahatsızlık duyan vatandaşlar için yeni çalışma yapıldı. Yapılan çalışma kapsamında Çiğli Belediyesi tarafından hiçbir hayvana zarar vermeden barınaklara götürüleceği bilgisi verildi. 

İzmir Çiğli Belediyesi tarafından yapılan açıklama kapsamında Çiğli Bölgesi Harmandalı Mahallesinde dolaşan sokak köpekleriyle ilgili yapılan şikayetlerin ardından Belediye harekete geçti. Belediye tarafından yapılan açıklamada köpeklere zarar verilmeden barınaklara götürüldüğü duyuruldu. Belediye tarafından yapılan açıklamada;

Çiğli

Belediyeye ve CİMER'e saldırgan köpeklerle ilgili gelen ihbarların ardından Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından gereken işlemler başlatıldı. Bu kapsamda toplam 11 köpek barınaklara alındı. Bu kapsamda çevreye zarar vermemesi için köpeklere kas gevşetici uygulanmıştır. Bir köpeğin kaçmayı başarmasının ardından vatandaşlar yardımıyla köpekler barınağa getirildi. Kas gevşetici etkisinde olan köpeklere gösterilen hassasiyetten dolayı barınağa getirilmiştir. Ne sokak hayvanlarımız ne de vatandaşlarımız için bir tehlike söz konusu değildir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.