CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zübeyde Hanım'ın kabrini ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zübeyde Hanım'ın kabrini ziyaret etti
CHP lideri Özgür Özel, Anneler Günü vesilesiyle büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı mezarı başında andı. Bir dakikalık saygı duruşuyla başlatılan törende CHP lideri Özel, Zübeyde Hanım'ın mezarına kırmızı karanfiller bıraktı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 12 Mayıs Pazar Anneler Günü'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki türbesini ziyaret etti. CHP lideri Özel, Zübeyde Hanım'ın türbesine karanfil bırakırken Özel'e İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile birlikte Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in de eşlik ettiği görüldü.

Burada bir konuşma yapan CHP lideri Özgür Özel, “Karşıyakalı çok değerli insanlar. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı olarak bu önemli günde hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, Cumhuriyeti seven, Atatürk'ü seven, değerlerini savunan, Cumhuriyetin sancak gemisi İzmir'in güzel halkını selamlıyorum. Türkiye; Cumhuriyetin şehri, Cumhuriyetin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesinin memleketi İzmir'de, Cumhuriyetin en özel ilçelerinden Karşıyaka'ya varıyorsunuz." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zübeyde Hanım'ın kabrini ziyaret etti

Atatürk'ün annesinin vefatından sonraki sözlerini hatırlatarak konuşmasını sürdüren Özgür Özel, şöyle konuştu:

"Mustafa Kemal Atatürk 101 yıl önce bu konuşmayı tam burada yapmıştı, şöyle demişti: 'Burada yatan annem işkence, cebir ve keyfi bir mağdur olmuştur. Bütün milleti felakete sürükleyen yönetim, annemin vefatına elbette üzüldüm ama evet üzüntümü hafifleten ve beni teselli eden şey, annemin yıkımını üstlenen hükümetin olduğunu görmek. şimdi hiçliğin mezarına gömüldü. Annem bu topraklarda yaşıyor ama ulusal egemenlik sonsuza kadar sürecektir. Beni rahatlatan en büyük güç bu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, annesinin ölümünden keyfi hükümetin sorumlu olduğuna inanma hakkına sahiptir. Annesi bu keyfi yönetimin kötü yönetimi nedeniyle sağlığını kaybetmiş, tedavi görememiş ve hastalıktan hayatını kaybetmiştir. Ancak bu otoriter yönetim değişikliği, bu tek adam rejimi değişikliği; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, insanı tebaa, hizmetkar, birileri için yaşayan, egemen bir rejim olarak gören bir rejim yerine, eşit haklara sahip anayasal vatandaşların sağlık ve barınma hakları için çalışan bu cumhuriyetin varlığından dolayı teselli bulmaktadır. Millet, vatandaşlık herhangi bir bireye değil, milletin tamamına aittir. Anne, kalbindeki acıyı silmiş, yerini huzura bırakmıştı. Bu nedenle cumhuriyetin başarılarını takdir edeceğiz. Her devrimini bölmeden tek tek destekleyeceğiz. Halk egemenliğinin ve demokrasinin her şeyden üstün olduğunu bir kez daha hatırlatacağız”

"Annenin gözyaşları renksizdir"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zübeyde Hanım'ın kabrini ziyaret etti

"Rengi olan iki şey yoktur. Alındaki terin rengi yoktur. Alındaki terin mezhebi, ırkı, cinsiyeti yoktur ve en kıymetli şeydir. Bir de annenin gözyaşlarının rengi yoktur. Ne Türk ne de Kürt olan bir annenin çocuğunun gözyaşları. Anneler Günü telefon görüşmelerinde sözlerini sürdüren Özel, "Bu dönem sona ermeli" dedi ve ekledi:

"Bugün şehit annelerini, Diyarbakır annelerini, Cumartesi annelerini aradım. Hiç aralıksız hepsini aradım ve 'Bugün sizin için zor bir gün' dedim. Ama ailem ve Türkiye'nin en büyük ve en güzel ailesi olan CHP adına bugün eşinizi, çocuklarınızdan uzakta özlediğinizde acı duymuyorsunuz. Şehitlerin anneleri Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Hepimiz seninleyiz. Bugün Tunceli'de kayıp olan Gülistan Doku'nun annesi Behriye Doku'yu arayarak konuştum. “Anne” dedim, “CHP ailesi her zaman arkanda. Kızınızı ararken, adalet ararken o yanınızda. Berkin Elvan'ın annesini de aradım. Cumhuriyetçi Halk Partisi ailesi sizin ailenizdir. Berki ve oğlumuzun kaybı hepimizin yüreğinde bir yaradır. Bugün Mısra Öz'ü aradım. Bütün anneleri selamlıyorum. Çorlu tren kazası anneleri ve yetim çocukları için Türkiye'nin en büyük ailesi Anneler Günü'nde sizlerle olacak. Bugün Abdullah Tayyip Olçok'un annesi Nihal Olçok'u aradım. 15 Temmuzda oğlu öldürülen ve ulaşılamayan Nihal Olçok'u hepiniz adına aradım. Ben şunu söyledim: Berkin Elvan ve Abdullah Tayyip Olçok'un yasını birlikte tutmadan bu ülke birleşemez. İkisinin de yasını tutan biziz. Bugün Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz'ı aradım. Gezi savaşında kaybettiklerimizin tüm anneleri adına. Gezi'ye iftira atanların yanı sıra hayatını kaybedenlerin annelerine, yaşam tarzına her türlü müdahaleye karşı çıkan, ağaçları koruyan, dünyanın en barışçıl ve çevreye duyarlı insanlarına da seslendim. Atatürk Kültür Merkezi'nde şehre karşı işlenen suçları protesto edenler. Bugün annesinin yanında olan Vera'nın, babasının yanında olmaması nedeniyle yaşadığı üzüntüyü paylaşmak için Meriç Kahraman'ı aradım. Umarım en kısa zamanda babanızı bulursunuz ve bu kadar mutlu günlerin acı içinde geçmesine gerek kalmaz. Cumartesi Anneleri'nden Vaside Ocak'la konuşur konuşmaz başka birini aradım"

"Sinan Ateş'in adalet arayışı bizlerin mücadelesidir"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zübeyde Hanım'ın kabrini ziyaret etti

Öldürülen Sinan Ateş'in anne ve eşini de aradığını belirten Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i aradım. Dedim ki: “Türkiye'nin en büyük ailesi, hiçbir zaman siyasi ortak olarak görmediğimiz çocuğunuzun ailesidir. Ben de “Sinan Ateş'in adalet arayışı bizim onun için mücadelemizdir” dedim. Metin Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe'den, Diyarbakır annelerini temsilen Ayşegül Biçer'e kadar ulaşabildiğim tüm anneleri bizzat aradım. Sizin acınız, sizin mateminiz bizim matemimizdir dedim. Ben de başka birini aradım. Voleybol Milli Takım kaptanımız, aynı zamanda bir anne olan değerli Eda Erdem'i aradım ve Anneler Günü'nü kutladım. Kaptan Eda'nın annesinin Anneler Günü'nü kutluyorum. Birlikte Antalya'ya gidecekler. Kadın voleybol takımımızın tüm annelerinin Anneler Günü'nü tebrik ettim ama Cumhuriyetin dünya şampiyonu olan kadın voleybol takımlarımızın her birinin annelerini de tebrik ettim, bunu Cumhuriyetin 100. yılında başaramadık. , bunu yaptılar ve Cumhuriyetin t değerlerine sahip çıkan her kadın voleybol takımımızın anneleri. Merhum için bir kez daha rahmet diliyorum. Filenin kralları kazandığında birlikte sevinen biziz. Milli takım gol attığında birlikte duran biziz. Biz bu ülkedeki 86 milyonu ayırmadan kucaklayan CHP’lileriz. Onlarla birlikte Türkiye ittifakı olduk. Yaşasın Türkiye ittifakı ve Türkiye Cumhuriyeti. Yaşasın Zübeyde Hanım'ın evladının bizlere emanet ettiği Cumhuriyet."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.