Çeşme Belediye Başkanı Denizli arkeolojik kazı alanlarını ziyaret etti

Çeşme Belediye Başkanı Denizli arkeolojik kazı alanlarını ziyaret etti
Çeşme Belediye Başkanı'ndan kültürel ziyaret! Tüm detaylar haberimizde.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli arkeolojik kazı alanlarına ziyarette bulundu! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

LAL DENİZLİ'DEN KÜLTÜREL ZİYARET

İzmir Alaçatı bölgesinde yer alan arkeolojik kazı alanında 19 ve 20. yüzyıla ait mimarı yapıların ortaya çıkması için çalışmalar devam ediyor. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli 12 İyonya şehrinden biri Ildırı'da Antik Tiyatro, Matrone Kilisesi, Athena Tapınağı, Çeşme Merkez'de Tunç Devri'nden kalan yapıların ortaya çıkarılması için yapılan çalışmaları arkeolog müze müdür vekili, kazı ekibi, belediye meclis üyeleriyle beraber ziyaret etti. 

lal denizli arkeolojik alan ziyareti

Lal Denizli ziyareti ile ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Milattan önce 3000. seneye kadar giden bölgenin en eski yerleşim yerinden biri olduğunu görme şansımız olan bu yerin ziyarete açılabilmesi için gerekli bütün çalışmalar yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bölgenin tarihi kültürel turizmine sunabileceimiz faydalarla neler yapılması gerektiği ile ilgili Ildır Mahalle Muhtarı Erdem Yavuz ve meclis üyeleriyle paylaştık. Kültürel mirasımıza sahip çıkacağız ve bütün ziyaretçilerilerimizi tarihiyle buluşturacağız.' 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.