Buca'da sokaklardan parklara yaz temizliği başladı

Buca'da sokaklardan parklara yaz temizliği başladı
Buca Belediyesi, yazın gelmesiyle birlikte kapsamlı bir temizlik hareketine girişti. Belediye Başkanı Görkem Duman, “Yaz dönemini pırıl pırıl bir Buca ile karşılıyoruz” şeklinde konuştu.

İzmir’in en kalabalık ilçelerinden biri olan Buca’da, temizlik seferberliği yürürlüğe girdi. Fırat Mahallesi’nde gerçekleştirilen ilk etkinliklere, Belediye Başkanı Görkem Duman da iştirak etti. Yürütülen temizlik faaliyetleri çerçevesinde, ilçenin tüm parkları, büyük caddeleri ve yan sokakları detaylı bir şekilde temizlenirken, şehir mobilyaları ve çocuk parkları da yenileniyor.

BUCA

BUCA İÇİN TEMİZ BİR GELECEK

Başkan Duman, Buca’nın geleceğini aydınlatmak için büyük ölçekli temizlik projelerini hayata geçireceklerini ifade etti. “Çalışanlarımızla el ele vererek temizlik operasyonumuzu başlattık. 

Yaz mevsimini pırıl pırıl bir Buca ile karşılamaya hazırlanıyoruz. Buca’yı layık olduğu parlak yarınlara ulaştıracağız” şeklinde konuştu. Ayrıca, Başkan Duman, 47 mahalledeki çalışmaların aynı özenle sürdürüleceğinin altını çizdi.

BUCA'NIN TEMİZLİK HAMLESİ

Buca’nın dört bir yanını kapsayan temizlik faaliyetleri, parklardaki oyun setlerinden sokak mobilyalarına, spor ekipmanlarından çöp kutularına kadar her köşede sürdürülüyor. Artan sıcaklıklarla birlikte oluşabilecek kokuları engellemek için çöp konteynerleri temizlenip, dezenfekte ediliyor ve ilaçlama yapılıyor. 

Yeşil alanlar, yabani ot temizliği ve çim biçme işlemleriyle tazeleniyor. Açık alanlarda çimlendirme ve mevsimlik çiçek ekimi gerçekleştiriliyor. Güvenlik için kırık veya kurumuş ağaç dalları budanıyor. Çocukların oyun alanları ve yürüyüş yolları, yüksek basınçlı suyla yıkanarak hijyenik hale getiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.