Buca metrosundan kötü haber geldi

Buca metrosundan kötü haber geldi
İzmir'in raylı sisteminin en büyük yatırımı olan Buca Metrosu'nun inşaatı 2025 yılının son aylarında tamamlanarak ilk etabı hizmete gireceği iddia edilmişti ancak şu an durum değişti. İşte detaylar...

İzmir de yaşayan milyonlarca vatandaşın dört gözle beklediği Buca Metrosu için yeni gelişmeler yaşandı. Detaylar haberimizde…

banka

BUCA METROSU'NU BEKLEYENLERE KÖTÜ HABER: 2 YIL GECİKME VAR

İzmir'de hayata geçirilmesi merakla beklenen projelerden biri de Buca Metrosu. Metro sayesinde Buca'da ulaşım daha kolay ve rahat olacak. Ancak Başkan Tugay, Buca metrosunun ertelendiğini duyurdu.

İzmir Buca Metrosunun tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyor. Metronun Ekim 2025'te tamamlanacağı tahmin ediliyor. Ancak konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kötü haberi duyurdu.

İzmir halkının beklediği en önemli projelerden birisi olan buca metrosunun gecikmesi ile ilgili Tugay, şu açıklamayı yaptı: “Raylı sistemin yönetiminde açıkça sıkıntım var. Bunu çalışmaya başlamadan önce görüyordum ama başladıktan sonra aldığım bilgiler sayesinde daha net anlıyorum. Raylı sistem daire başkanı bu yüzden değiştirdi. Daha uzun bir açıklama yapmak istemiyorum ama Narlıdere Metrosu'nun ertelenmesi ve bu şekilde açılması aynı zamanda Buca Metrosu'nun da programın gerisinde kaldığı anlamına geliyor. Normalde geri ödeme Ekim 2025'te başlayacaktı. "Çalışma o zamana kadar planlanmıştı ancak şu anda 2,2 buçuk yıl ertelendi."

Gecikmenin nereden kaynaklandığı sorusunu yanıtlayan Tugay, "Kesinlikle yönetim hatası... Tekrar ediyorum, asıl sorun yeterince hızlı çalışmamak, projelerin sürekli yenilenmesi ve projelerin revizelerde nitelik kaybetmesi esas problemdir."

Buca Metro firmasıyla görüştüğünü ve vicdani davranacaklarını belirten Tugay, şöyle konuştu: "Şirketle konuştum. Biz de vicdanlı davranacağız. Sabah Buca ile otogar arasındaki ONAT tüneli yoluna gittim, konuştum. İnşaatı yapan firmaya teşekkür ederek, inşaatın en kısa sürede tamamlanması için desteklerini istedi. Yeşildere ve Ankara yollarındaki trafiği önemli ölçüde azaltacak bir bağlantı yolu bu. Şirket çok çaba harcadı ve 7/24 çalışıyor. İnşallah hızlı bir şekilde tamamlanır ve gelecek yıl hizmete açarız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.