Bornova'yı yeşillendirme çalışmaları başladı

Bornova'yı yeşillendirme çalışmaları başladı
Bornova Belediyesi, şehrin park ve bahçelerini canlandırmak için çeşitli mevsimlik bitkilerin, çiçeklerin ve fidanların ekimine girişti. Kişi başı yeşil alan oranını yükseltmeyi amaçladıklarını belirten Belediye Başkanı Ömer Eşki, "Bunu yaparken parklarımızı da rengarenk bir görünüme kavuşturucağız." şeklinde konuştu.

EVKA-3 Mahallesi'nde yer alan Esen 85 parkı, Mutfak Atölyesi'nin yanı başında, zinya ve kadife çiçeklerinin yanı sıra yasemin ve sarı papatyaların canlı renkleriyle adeta bir renk cümbüşüne büründü. Parka eklenen biberiye ve oya ağaçları da yeşil dokunuşlarla bu görsel şölene katkıda bulundu. EVKA-3'ün yanı sıra, Kazım Dirik ve Çamkule Mahalleleri de mevsimlik bitki ve ağaç dikimleriyle peyzaj güzelleştirme çalışmalarına ev sahipliği yaptı.

Bornova Belediyesi

Bornova'nın yeşil dokusunu zenginleştirmek adına Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün titizlikle yürüttüğü çalışmaları bizzat inceleyen Belediye Başkanı Ömer Eşki, "Kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırma hedefimiz doğrultusunda park ve bahçelerimizi birbirinden özel çiçek ve bitkilerle rengarenk bir görünüme kavuşturacağız. Daha yeşil ve estetik bir kent yaratma yolunda tüm Bornova'ya yayacağımız pezyaj çalışmalarına Evka-3 Mahallesi'nden başladık" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.