Bornova Belediyesi Küçükpark'ta motokuryelere özel park alanı yapacak

Bornova Belediyesi Küçükpark'ta motokuryelere özel park alanı yapacak
Bornova Belediyesi, Küçükpark gibi yoğun bölgelerde motokurye kaynaklı sorunlara çözüm bulmak amacıyla yeni bir girişim başlatıyor.

Bu proje kapsamında, Küçükpark’taki trafik yoğunluğu ve düzensizliğe sebep olan motokuryeler, yakındaki bir parka yönlendirilecekler. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki şunları ifade etti: “Hem estetik hem de güvenli bir park alanı oluşturmak ve motokuryeler için konforlu bir dinlenme yerini hızla inşa etmek için çalışmalara başladık.”

Bornova Belediyesi, Bornova’nın yanı sıra İzmir’in en canlı noktalarından biri olan Küçükpark’ta motokurye sorununu, Kazım Dirik Mahallesi’ndeki Tümgeneral Mehmet Suphi Kula Parkı’nı kullanarak çözmeyi planlıyor.

KÜÇÜKPARK HAKKINDA

YENİDEN TASARLANACAK

Halk tarafından ‘Ölüler parkı’ olarak adlandırılan ve Musevi Mezarlığı’nın yanında yer alan, Küçük Park’a oldukça yakın bu park, baştan sona yeniden düzenlenerek motokuryeler için park alanına dönüştürülecek. 

Gerçekleştirilecek düzenleme sonrasında, Küçükpark’taki hem motorlu araç hem de yaya trafiğini etkileyen sorunlar giderilmiş olacak. Park düzenlemesi sırasında, çocuk oyun alanları ve evcil hayvanların gezdirildiği bölümler de yenilenerek peyzaj çalışmaları yapılacak.

CANLI BİR PARK VİZYONU

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, devam eden projeyi inceleyerek, “Küçükpark’ın, özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun olarak kullandığı bir alan olduğunu biliyoruz ve burada başlattığımız yenileme çalışmalarıyla, motokuryelerimizin yaşadığı zorlukları gidermeyi ve Tümgeneral Mehmet Suphi Kula Parkı’nı herkes için daha güzel ve güvenli bir hale getirmeyi hedefliyoruz. Ailelerin çocuklarıyla keyifli vakit geçirebileceği bir park yaratmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

KÜÇÜKPARK

MOTOKURYELER İÇİN ÖZEL DÜZENLEME

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, motokuryelerin çalışma koşullarına dikkat çekerek, “Seçim kampanyam sırasında motokuryelerle görüşmüş ve onların sorunlarını dinlemiştim. Sipariş teslimatı için yoğun bir tempoda çalışan bu arkadaşlarımızın dinlenebilecekleri, hava koşullarından korunacakları bir alana ihtiyaçları var. Parkta yapacağımız yeniliklerle, onlara kapalı bir dinlenme alanı sağlayacağız. 

Ayrıca, çay, kahve ve çorba gibi ikramların yanı sıra, özel tuvaletler ve oturma alanları da oluşturacağız. Parkın yenilenmesiyle, kuryelerimize destek olmanın yanı sıra, parkı daha işlevsel ve estetik bir hale getireceğiz.

Aydınlatma ve dinlenme alanlarını artıracağız, spor ve çocuk oyun alanlarını yenileyerek, evcil hayvanlar için özel bölümler ekleyeceğiz” şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.