Bir ilde daha seçim sonrası yasaklar başladı

Bir ilde daha seçim sonrası yasaklar başladı
Şırnak'ta gösteri ve yürüyüş yapmak yasaklandı! Ayrıntılar haberimizde...

Şırnak Valiliği, kentte düzenlenecek gösteri yürüyüşleri ve açık hava toplantılarının 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. Kararın, 31 Mart seçimlerini takiben DEM Partili adayın mazbatasının iptal edilmesi sonucu Van'da başlayan olaylar ve devamındaki protestoların etkisiyle alındığı belirtildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacıyla alınan bu önlemin geçici olduğu ve 03 Nisan 2024 günü saat 00.01'den itibaren 15 gün boyunca geçerli olacağı belirtildi. Bu süre zarfında, il merkezi ve ilçeler arası toplu olarak giriş çıkışların da yasaklandığı ifade edildi.

gösteri yasağı

Yasak kapsamında, resmi bayramlar, anma günleri, spor faaliyetleri ve resmi törenler gibi belirli etkinlikler ile sendika ve siyasi partilerin tüzüklerine göre yapacakları kongreler gibi belirli istisnai durumlar bulunuyor. Ancak, genel olarak açık yer toplantıları, gösteri yürüyüşleri, basın açıklamaları, oturma eylemleri, mitingler ve çadır kurma gibi faaliyetler yasaklanmış durumda.

Bu kararın, ilgili makamların kamu düzeni ve güvenliği için aldığı bir tedbir olduğu vurgulanırken, vatandaşların bu süre zarfında gerekli hassasiyeti göstermeleri ve ilan edilen yasaklara uymaları istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.