Bergama Belediyesi'nden işçilerin haksız yere işten çıkarıldığı iddia edildi

Bergama Belediyesi'nden işçilerin haksız yere işten çıkarıldığı iddia edildi
Hak-İş İzmir’den çarpıcı bir açıklama geldi. Bergama Belediyesi’ndeki işçilerin haksız yere işten çıkarıldığı öne sürüldü. Peki konu ile ilgili gelişmeler neler?

Hak-İş İzmir İl Başkanı Gültekin Şimşek Bergama Belediyesi'nde yaşanan işçi çıkarmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Şimşek belediyede çalışan bazı işçilerin haksız bir şekilde işlerinden çıkarıldığını belirterek konuya ilişkin müfettiş talebinde bulunduklarını duyurdu.

Şimşek yaptığı açıklamada "Belediye Başkanı CHP'li Tanju Çelik ve belediye yönetimi tarafından bazı işçilerin hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldığını tespit ettik. Bu durum karşısında gereken adımları atmaya kararlıyız." şeklinde konuştu.

Bergama Belediyesi'nden işçilerin haksız yere işten çıkarıldığı iddia edildi

Gülten Şimşek Ne Söyledi?

Hak-İş İzmir İl Başkanı Gültekin Şimşek Bergama Belediyesi'nde çalışan bazı işçilerin işten çıkarıldığı iddiasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek yaptığı basın açıklamasında, sendika olarak belediyede örgütlü ve yetkili olduklarını vurgulayarak işçi haklarının korunması için gereken adımları atmaya devam edeceklerini belirtti.

Şimşek'in açıklamalarında yer verdiği ifadelere göre Bergama Belediyesi'nde CHP'li Belediye Başkanı Tanju Çelik ve yönetiminin seçimlerin hemen ardından gerekçe göstermeden işçilere mobbing uyguladığı kanuna aykırı yer değişiklikleri ve hukuksuz işten çıkarmalar gerçekleştirdiği iddia ediliyor. Şimşek bu durumu kabul edilemez olarak değerlendirerek belediye başkanının işçilere yönelik bu tür uygulamalarını şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Hak-İş İzmir İl Başkanı Şimşek'in açıklamaları Bergama Belediyesi'nde yaşanan işçi çıkarmalarına ilişkin kamuoyunda daha fazla dikkat çekmesine neden oldu. Konuyla ilgili olarak belediye yönetiminden resmi bir açıklama yapılmadığı için işçi haklarının korunması ve hukuksuz uygulamaların önlenmesi adına ilerleyen süreçte nasıl bir gelişme yaşanacağı merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.