Bayraklı belediyesi işçileri belediye binası önünde eylem yaptı

Bayraklı belediyesi işçileri belediye binası önünde eylem yaptı
İzmir Bayraklı'da, ücretlerinin tam olarak ödenmediğini iddia eden yerel belediye personeli, haklarını aramak adına bir oturma eylemi düzenledi.

Bayraklı Belediyesi'nin personeli, belediye binasının önünde bir araya geldi.

Maaşlarına yansıtılan kesintiler nedeniyle yemek, ulaşım ve sosyal yardım ödemelerinin yapılmadığını belirten çalışanlar, seslerini duyurmak için sloganlar eşliğinde oturma eylemi gerçekleştirdi.

İşçileri temsil eden Tüm Bel-Sen İzmir 2 Nolu Şube'nin Başkanı Nihat Filiz, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Önal'ın belediyenin ağır bir ekonomik krizle mücadele ettiğini, hizmetlerin aksadığını ve mali sorunlara odaklanmak zorunda kaldıklarını, çözüm için kaynak arayışında olduklarını ifade ettiğini söyledi.

Bayraklı Belediyesi

İzmir'de Belediye Çalışanlarından Ekonomik Krize Tepki

İzmir genelinde, mali kriz iddialarıyla gündeme gelen belediyelerde çalışan personel, ödemelerin gecikmesine karşı seslerini yükseltiyor. Bayraklı Belediyesi çalışanları, maaşlarının eksik yatırılmasına tepki olarak belediye binası önünde toplanarak oturma eylemi düzenledi. Tüm Bel-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Nihat Filiz'in ifadelerine göre, belediye başkanları mali sıkıntıların farkında olmalarına rağmen çözüm bulmakta zorlanıyor. İşçi temsilcileri, mali krizin sorumluluğunun kendilerinde olmadığını vurgulayarak, gelecek dönemdeki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde herhangi bir değişiklik olması durumunda tüm sendikaların birlikte harekete geçeceğini belirtiyor. Belediye başkanlarının, gelir-gider dengesizliğini işaret ederek, maaş ödemelerindeki zorlukları dile getirdikleri ve çalışanlara sabır çağrısında bulundukları öğrenildi. Filiz açıklamasında,

"'Mali durum ne zaman düzelirse ondan sonra ödemeye başlayacağım' diyor. Biz İzmir'de bütün belediyeleri dolaşıyoruz. Sadece Bayraklı değil, bugün hangi belediyeye gitsek, hangi belediye başkanıyla konuşsak hepsi de bir mali krizden bahsediyor. Dolayısıyla bu mali krizin yaratıcısı burada çalışanlar değil. Belediye başkanlarımız görevi devralırken buradaki mali sıkıntıyı biliyorlardı. Buradaki sorunları mutlaka biliyorlardı ve çözüm üretmek zorundalar. Çözüm için tabii ki biz de elimizden geleni yapacağız. Ancak bu mali krizi biz yaratmadık, çözüm merci onlardır. Önümüzdeki dönemde TİS görüşmelerinde bir oynama olursa tüm İzmir geneli için söylüyoruz; Biz TÜMBEL-SEN olarak tüm sendikaları harekete geçirerek gerçek anlamda meşru tepkimizi ortaya koyacağız. Sayın başkanla konuştuktan sonra öyle anlaşılıyor ki; Gelen para 80 milyon ise harcama 120 milyon. Dolayısıyla maaşların aynı anda ödememiz mümkün değil, ne geliyorsa ben işçi arkadaşlara paylaştırıyorum diyor. Önümüzdeki ay da üzerine binerek devam edecek. Buna da herkes ekonomik anlamda kendini hazırlasın." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.