Ankara-İzmir arası mesafe 3,5 saate düşüyor

Ankara-İzmir arası mesafe 3,5 saate düşüyor
Ankara İzmir arası seyahat edenlere müjdeli haber geldi. Hızlı tren sayesinde Ankara İzmir arası seyahat süresi 3.5 saate kadar düşecek. Bitiş tarihi olarak 2027 işaret edildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin kısmi tamamlanmasını 2026 tamamının ise 2027'de planladıklarını duyurdu. Bu projeyle şu anda 14 saat süren Ankara-İzmir arası seyahat zamanı 3 saat 30 dakikaya inecek. Bakan projenin hayata geçirilmesiyle birlikte önemli bir ulaşım ve altyapı hamlesi yapılacağını vurguladı. Hızlı tren ağının genişlemesiyle Ankara İzmir arası ulaşım daha hızlı güvenli ve konforlu hale gelecek.

İzmir Ankara Arası 14 Saat Yerine 3.5 Saate Düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı Projesi'nde yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesine geldi. Burada Bayat-1 tüneli ve il merkezindeki V01 Viyadüğü'nde çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Ankara-İzmir arası mesafe 3,5 saate düşüyor

Uraloğlu yaptığı açıklamada projenin son durumunu yerinde görmek için saha ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti. Polatlı ile Afyonkarahisar arasındaki hızlı tren hattında toprak işleri viyadük köprü ve tünel çalışmalarının hızla ilerlediğini ifade eden Uraloğlu Bayat-1 tünelinin yarısının tamamlandığını ve mayıs ayı içinde tamamlanmasını planladıklarını dile getirdi.

Bitiş tarihi olarak 2027 yılını işaret eden bakan bu sayede ulaşım konforunun Ankara ve İzmir arasında seyahat edecek olanlara da geldiğini açıkladı. Vatandaşlar hızlı tren çalışmalarının tamamlanmasını heyecanla bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.