5 Mayıs günü Bayraklı'da Hıdırellez Şenliği yapılacak

5 Mayıs günü Bayraklı'da Hıdırellez Şenliği yapılacak
Doğançay'da gerçekleşecek olan Hıdırellez kutlamalarına Bayraklı Belediyesi ev sahipliği yapacak. 5 Mayıs günü düzenlenecek olan bu özel etkinlik, çeşitli spor yarışmaları, canlı müzik performansları, çarpıcı şovlar ve dans gösterileri ile zenginleştirilecek. Gecenin doruk noktasında, halk müziğinin sevilen ismi Tolga Sağ, sazının tellerini titretecek. Belediye Başkanı İrfan Önal, tüm şehir halkını şenliğe davet ederek, "Tüm İzmirlileri Hıdırellez Şenliğimize bekliyoruz. Bu coşkuyu hep birlikte yaşayalım."

Bayraklı Belediyesi, baharın müjdecisi ve toplumsal dayanışmanın simgesi olan Hıdırellez'i, Doğançay'da düzenleyeceği çeşitli aktivitelerle şenlik havasında kutlamaya hazırlanıyor. 5 Mayıs'ta Doğançay Mahallesi Meydanı canlılıkla dolacak; saat 10:30 itibarıyla yerel üreticiler, organik mahsullerini ve yöresel lezzetleri ziyaretçilere sunmak üzere stantlarını açacaklar. Bayraklı Belediyesi Kadın Kooperatifi'nin üyeleri de, kendi yaptıkları el işi takı ve aksesuarları sergileyecekler. 

Öğleden sonra 15:00'de başlayacak olan spor etkinlikleri, bowlingden basketbola, penaltı atışlarından çuval yarışlarına kadar geniş bir yelpazede yer alacak. Akşam üzeri 18:00'de, Belediye Başkanı İrfan Önal'ın da iştirak edeceği bir kortej yürüyüşü düzenlenecek; tahta bacaklar, maskotlar, jonglörler, palyaçolar ve Roman Orkestrası'nın neşeli ritimleri eşliğinde dilek ağacına dilekler asılacak. Çocuklar için düzenlenen atölyelerde yüz boyama ve yumurta boyama gibi etkinlikler olacak. Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları Roman Ekibi ve Doğançay kursiyerleri tarafından sunulacak müzikli gösterilerle şenlik coşkusu artacak. Saat 19:00'da ise halk müziği sanatçısı Tolga Sağ, konseriyle katılımcılara unutulmaz bir akşam yaşatacak. Gecenin sonunda, Hıdırellez ateşi yakılarak kutlamalar son bulacak.

hıdırellez etkinlik

Hıdırellez Heyecanını Paylaşalım

Bayraklı'nın Belediye Başkanı İrfan Önal, "Bereketi, barışı ve umudu simgeleyen Hıdırellez coşkusunu birlikte yaşayalım. Baharın hepimize huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Birlik ve beraberlik içinde kutlayacağımız Hıdırellez coşkusuna ortak olmak için tüm İzmirlileri 5 Mayıs Pazar günü Doğançay’daki şenliğimize bekliyoruz," şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.