Nisan ayı kira artış oranı açıklandı

Nisan ayı kira artış oranı açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı kira artış oranını açıkladı. Mart ayı enflasyon rakamlarına dayanarak yapılan hesaplamalar sonucunda belirlenen 12 aylık ortalamaya göre, kira zamlarındaki tavan oranı belirlendi. Bu karara göre, kiralardaki artış oranı belirli bir sınıra ulaştı. İşte detaylar...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı ve bu verilere dayanarak kiralardaki tavan zam oranı da belirlendi. Mart ayında enflasyon yüzde 3,16 artarak, yıllık enflasyon yüzde 68,50 seviyesine yükseldi. Bu veriler doğrultusunda, iş yerlerinde uygulanabilecek tavan zam oranı da netleşmiş oldu.

TÜİK'in mart ayı enflasyon verilerine göre, kira artışlarının belirlenmesi için 12 aylık ortalamaya dayalı hesaplamalar yapıldı. Bu hesaplamalar sonucunda, kiralardaki tavan zam oranı yüzde 57,50 olarak belirlendi. Bu oran, konut kiralarında ise yüzde 25'lik tavan zam uygulamasının 2 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edeceği anlamına geliyor.

TÜİK'in açıkladığı bu veriler, kiracılar ve ev sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Kiralardaki artış oranlarının belirlenmesi, hem kiracıların hem de ev sahiplerinin gelecek planlamalarını etkiliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.