Mehmet Şimşek duyurdu: Türk yatırım fonu geliyor

Mehmet Şimşek duyurdu: Türk yatırım fonu geliyor
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz gün yaptığı bir konuşmasında 500 milyon dolar kayıtlı sermayeli Türk yatırım fonu kurulacağını söyledi. Bakan Şimşek, açıklamasında bu fonun kamu ve özel sektör yatırımlarının teşvik edilmesine katkı sağlayacağını da ifade ederken Türk ekonomisinin güçlenmesine ve aynı zamanda da sürdürülebilir büyüme konusuna destek olmayı amaçladığı da vurguladı. Şimşek, Macaristan'ın bu kapsamda Türk Yatırım Fonu'na üye olması başvurusunu memnuniyetle karşıladıklarını da kaydetti

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Yatırım Fonu Yönetim Kurulu açılış toplantısında yaptığı konuşmasında Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde işbirliği çerçevesi kapsamında Türk Yatırım Fonu'nun kurulduğunu ve konsolide edildiğini söyledi. Şimşek, Türkiye Yatırım Fonu için emek veren herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

“Bugün Fonun işleyişi ile ilgili ilk kararların alınacağı toplantı gerçekleştiriyoruz. Türk ülkelerinin 1,9 trilyon dolarlık ekonomik büyüklüğe ulaşarak küresel ekonomide önemli bir konuma ulaşması bekleniyor. 2024 yılı sonu nüfusu 178 milyon. 2040 Türkiye Dünya Vizyon Belgesi Bu çerçevede, Türk Yatırım Fonu'nu kurmamızdaki temel amacımız ise, 500 milyon dolar kayıtlı sermayeli Türk devletleri arasındaki ilişkilerin, ekonomi ve ticaretin gelişmesini sağlamaktır. Türkiye Yatırım Fonu olarak kamu ve özel sektördeki yatırımlarımıza hız vereceğiz. Fon ayrıca birçok alanda hazırlanan projelere teknik destek sağlayacak. Bu fon, küçük ve orta ölçekli işletmelerin geliştirilmesinde ve altyapı, yenilenebilir enerji çalışmaları, tarım ve turizm gibi pekçok sektöre yatırımın artırılmasında önemli bir rol oynayacak ve ekonomik kalkınmanın daha da sürdürülmesine katkıda bulunacaktır.

Mehmet Şimşek duyurdu Türk yatırım fonu geliyor

Türk Yatırım Fonu projesini İstanbul'da kurmaya karar verdik. Bu konuda verdiği desteklerden olayı Üye Devletlerimize teşekkür etmek istiyorum. İstanbul'un jeopolitik konumunun yanı sıra güçlü startup ekosistemi ve nitelikli insan kaynağı Fona büyük katkı sağlayacak. Fonun üst düzey uluslararası bir finans kurumu olmasını hedefliyoruz. Fon, organizasyon yapısıyla, karar alma mekanizmasıyla insan kaynaklarıyla, risk yönetimiyle denetim ve yönetim fonksiyonlarıyla uluslararası en iyi uygulamalar çerçevesinde onlara uygun olarak faaliyet gösterecek."

“Macaristan'ın Türk yatırım fonuna üye olmak için kayıt sürecini hızlandırıyoruz”

Bakan Şimşek, Fona ilişkin “Ev Sahibi Ülke Anlaşması”nın da bugün imzalanacağını vurgulayarak, uzun vadeli finansal sürdürülebilirliğin Fonun iş modelinin temel ilkesi olması gerektiğini söyledi. Vakıf bünyesinde yüksek nitelikli profesyonel kadrolar oluşturulmasının önemli olduğunu belirten Şimşek, “Bu bağlamda Vakfın Başkanına ve CEO'suna önemli görevler düşüyor. Hukuki ve ticari hazırlık sürecinin tamamlanması en büyük dileğimiz. Fonun en kısa sürede etkin bir şekilde çalışmasını sağlamayı planlıyoruz. Macaristan'ın Türk Yatırım Fonu'na üyeliği talebini memnuniyetle karşılıyoruz. Fon faaliyete geçtiğinde Macaristan'ın katılım sürecinin tamamlanması büyük önem vermiş olduğumuz gündem maddelerinden birisi olacaktır. Türk Yatırım Fonu'nun çalışma prensipleri ve etkin işleyiş mekanizmalarıyla başarılı işbirliğine örnek teşkil edeceğine inancımız tamdır.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.