İzmir'de zeytinyağı ve kahve fuarı başlıyor

İzmir'de zeytinyağı ve kahve fuarı başlıyor
Zeytinyağı ve kahve severlere müjde! Bu iki ürünü daha yakından tanımak isteyenler için İzmir’de şölen gibi iki festival düzenlenecek. İşte detaylar…

Birçok fuara ev sahipliği yapan İzmir bu kez de ülkemizin en önemli değerleri olan kahve ve zeytinyağının tanıtıldığı 11. OLIVTECH Fuarına ev sahipliği yapacak. Detaylar haberimizde…

dizi

İZMİR'DE İKİ FUAR BİRDEN: OLIVTECH VE KAHVE FUARI AÇILIYOR

11. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı ile 2. İzmir Kahve Fuarı - Kahve, Kahve Ekipmanları ve Tüketim Malları Fuarı, bu yıl Fuar İzmir'de düzenlenen törenle açılacak.

Fuar kenti İzmir, zeytin, zeytinyağı ve kahve tutkunlarını buluşturacak iki fuara ev sahipliği yapacak. İZFAŞ tarafından düzenlenen 11. OLIVTECH Fuarı - Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknoloji, 2.'si İZFAŞ ve TACTFAIR iş birliğiyle gerçekleştirildi. İzmir Kahve Fuarı - Kahve, Kahve Ekipmanları ve Tüketim Ürünleri Fuarı'nın yarın (23 Mayıs) düzenleneceğini ifade eden İzmir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve sektör temsilcilerinin katılacağı törenle açılacak.

11 İLDEN KATILIMCILAR YER ALACAK

11. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı, alanında uzman kişileri bir araya getirerek iş birliği fırsatları yaratırken, ziyaretçilere bilgi verirken zeytin, zeytinyağı ve süt ürünlerine ilişkin etkinliklerde de ilginç anlar yaşatacak. Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) desteğiyle düzenlenen OLIVTECH Fuarı'nda; Üreticiler, ithalatçılar, distribütörler, gıda sektörü firmaları, şişe üreticileri, ambalaj üreticileri ve makine üreticilerinin tamamı katılıyor. 11 ilden katılımcıyı bir araya getiren fuarda ayrıca zeytin ve zeytinyağı üretimi ve işlenmesine odaklanan sunumlar, süt endüstrisi ve süt ürünleri alanındaki son gelişmelerin ve teknolojik yeniliklerin sergilendiği stantlar da yer alacak. Fuar kapsamında Avrupa'dan Orta Doğu'ya, Kuzey Afrika'dan Türk ülkelerine kadar birçok ülkeden toplam 210 yabancı profesyonel ziyaretçi iş görüşmeleri yapacak.

SON GÜN HALKA AÇIK OLACAK

23-25 Mayıs 2024 tarihleri arasında Fuar İzmir B Salonu'nda gerçekleştirilecek olan fuar, ilk iki gün sadece sektör profesyonellerine açık olacak, son gün ise halka açık olacak. Fuar 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuarın ilk gününde Ticaret Bakanlığı, Uluslararası Zeytin Konseyi ve Ulusal Zeytinyağı ve Şarap Konseyi tarafından "Dünyada ve Türkiye'de zeytinciliğin mevcut durumu ve geleceğe yönelik öngörüler" başlıklı bir seminer düzenlenecek. Ayrıca fuar kapsamında “Ege ve İzmir Mutfak Kültürü”, “İklim Krizinin Akdeniz Ülkelerinde Zeytin Yetiştiriciliğine Etkisi ve Türkiye'nin Konumu” konulu oturumlar da düzenlenecek.

SEKTÖRÜN VE KAHVE TUTKUNLARININ BULUŞMA NOKTASI OLACAK

Fuarın diğer günlerinde akademisyenler, uzmanlar, şefler, şefler, şefler ve akademisyenlerin katılımıyla dünden bugüne zeytinyağı üretim serüveni, yeni teknolojiler, iyi zeytinyağı ve tatların son tüketiciye ulaşması gibi çeşitli konularda konferans ve etkinlikler düzenlenecek. Sanatçılar ve sektördeki büyük isimler. İzmir Kahve Fuarı- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İZFAŞ ve TACTFAIR iş birliğiyle düzenlenen kahve, kahve ekipmanları ve tüketim malları fuarı, 23-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında kahve ticaretine ev sahipliği yapan Fuar İzmir Salon A.İzmir'de gerçekleşecek. 100 yılı aşkın süredir kahve kavurma makinesi üreticisi olan firma, bu yıl ikincisi düzenlenen İzmir Kahve Fuarı'na ev sahipliği yapacak. İlk iki gün sadece bu alanda uzman kişilere yönelik olan program, son iki gün kahve severlere de açık olacak.

İLK YILINDA REKOR ZİYARETÇİ

Fuara katılacak uzmanlar, makinelerden yeşil fasulyeye, sütten pekmeze, mobilyadan danışmanlık hizmetlerine kadar tüm bileşenlere ve bunların alt sektörlerine ulaşabilecek. Kahve sektörünün ve kahve ekipmanlarının geliştirilmesine yönelik çözümler sunan fuar, aynı zamanda ülkemizin ihracat sektöründe özellikle ekipman çantası konusunda güçlü olan işletmelere yeni pazarlar bulma fırsatı da sunacak. Fuara katılan sektör temsilcileri yurt içi ve yurt dışı iş bağlantılarına ulaşarak yeni iş birlikleri kuracak. Fuarı ilk yılında Türkiye'nin 41 ülke ve 60 ilinden toplam 9 bin 668 kişi ziyaret ederek bu alana da ilgi gösterdi.

ÖNDE GELEN İSİMLERİ ZİYARETÇİLERLE BULUŞTURACAK

İzmir Kahve Fuarı, katılımcı ve ziyaretçilerini ağırlarken aynı zamanda çeşitli röportajlar, kahve kavurma ve demleme gibi atölye ve etkinliklerle de dikkat çekiyor. “Kahve kavurma teknikleri”, “Türk kahvesinin 500 yıllık öyküsü ve yeni nesil yapım teknikleri”, “Sayısal verilerin kahvedeki rolü”, “Nitelikli çekirdek kahvelerden Türk kahvesi yapımı ve tadımı”, “Yeşil kahve çekirdek pazarı ve geleceği”, “Kahvenin yüzlerce yıllık kavrulma tekniği”, “Demleme teknikleri gibi pek çok konunun yer aldığı etkinlikler gerçekleştirilecek. Bu etkinlikler Şerif Başaran, Sam Çeviköz, Atilla Narin, Orkun Üstel, Aykut Yaşar, Atahan Kaygusuz, İsmail Gökcan, Serkan Özkan, Funda Açıkgöz gibi sektörün büyük isimleriyle ziyaretçileri buluşturacak. Fuar ilk iki gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek, halka açık olduğu son iki gün ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Detaylı program ve etkinlik odalarına ilişkin tüm bilgilere https://kahvefuari.com/ adresinden ulaşılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.