İzmir'de Wenergy Expo fuarı açıldı

İzmir'de Wenergy Expo fuarı açıldı
WENERGY EXPO-Temiz enerji teknolojileri fuarı, temiz enerjinin başkenti İzmir'de ikinci kez açıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Wenergy Expo fuarının açılış konuşmasında, yenilenebilir enerji denildiğinde İzmir'in ilk akla gelen illerden biri olduğunu vurgulayarak, “Şehrimizde ve ülkemizde yenilenebilir enerjiye yapılan yatırımlar sayesinde bu fuarın en hızlı şekilde gelişmesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, İZFAŞ, BİFAŞ ve EFOR Fuarcılık işbirliğiyle gerçekleştirilen WENERGY EXPO-2. Fuar temiz enerji teknolojileri fuarı İzmir'de açılıyor. Fuar, 300'den fazla sektör oyuncusunu, uluslararası alıcı ve yatırımcıyı bir araya getirerek kamu sektörünü, yatırımcıları, üreticileri ve tedarikçileri sektörle buluşturuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, fuarın açılış törenine katıldı. Cemil Tugay, Ege Sanayi Odası'nın EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, Ege İhracatçılar Birliği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi, Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Altan İnanç, oda ve meslek kuruluşu temsilcileri, fuar yöneticilerinin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ticari kuruluşlar, devlet kurumları ve çok sayıda sektörden temsilciler de katıldı.

“Yenilenebilir enerji fuarını ayrı bir yere koymalıyız”

İzmir'de Wenergy Expo fuarı açıldı

Fuarın açılışında konuşan Başkan Dr. Cemil Tugay, konuşmasında İzmir birçok fuara ev sahipliği yapmakta ve her geçen gün de daha çok fuara ev sahipliği yapmaya hazırlanmakta. Gücümüzü şehrimizdeki odalarımızdan ve destek veren paydaşlarımızdan alıyoruz. Onların güçlü arzusu ve desteği bu yolda emin adımalrla yürümeyi kolaylaştırıyor. İzmir'in bir fuarlar kenti haline getirilmesi için gösterilen çabaya minnettarım. Büyükşehir Belediyesi ile İZFAŞ ailesi olarak fuarları düzenlemekten onur duyuyoruz. Yenilenebilir enerji fuarını ayrı bir yere koyulması gerekiyor. Tematik fuarların sayısını arttırıp kapsamlarını genişletmemiz gerektiğini düşünüyorum. İklim krizi hiçbirimizin görmezden gelmemesi gereken bir konu. Mücadele etmek temel hedeflerimizden biri olmalı. Karbon emisyonlarının en büyük nedeni enerji kaynaklı konuların üretim ve tüketim üzerindeki etkisidir. Halihazırda fosil yakıtlardan elde edilen enerjiyi, karbon emisyonu yaymayan yeni enerji üretim kaynakları üzerinden sağlamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Dünyadaki birçok ülkenin sahip olmadığı fırsatlara sahibiz."

İzmir'de Wenergy Expo fuarı açıldı

Başkan Tugay, konuşmasına şöyle devam etti:

İzmir, denize bakan bir şehir, dağları olan bir şehirdir. üneş enerjisinden rahatlıkla faydalanabileceğiniz bir şehir burası. Bu bağlamda rüzgar ve güneş enerjisinde pek çok yatırım fırsatının olduğunu biliyoruz. Jeotermal enerji konusunda da zengin kaynaklarımız var. Bunu dünyada birçok ülkenin sahip olmadığı fırsatlardan yararlanmak ve yatırım seçeneklerini değerlendirmek için bir fırsat olarak görmeliyiz. Ülkemizdeki enerji üretim yöntemlerine baktığımızda yenilenebilir enerji üretiminin payı beklediğimizden çok daha düşük. Bu hedefe ulaşmak için çok daha hızlı bir gelişmeye ihtiyaç olduğu açıktır. Şehrimiz büyük bir potansiyele sahip çünkü İzmir, Türkiye'de Avrupa Birliği Tarafsız ve Akıllı Şehirler Misyonu için 377 şehir arasından seçilen iki şehirden biri"

“Yenilenebilir enerji fuarının ilk gelmesi gereken şehir İzmir'dir”

İzmir'de Wenergy Expo fuarı açıldı

Bu konunun daha da ele alınması için hem yerel otoritelerin hem de şehirdeki ilgili kişi ve kuruluşların bir araya getirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Tugay, “Sonuçta Türkiye'de yeniden yaratılan enerji fuarını kim organize edecek diye sorarsak belki de Türkiye'nin ilk şehrine geliyoruz. akıl İzmir’dir. Bu yıl ikinci kez düzenlediğimiz bu programı önümüzdeki yıl uluslararası ölçekte üçüncü kez gerçekleştireceğiz. Şehrimizde ve ülkemizde yapılan yenilenebilir enerji yatırımları sayesinde bu fuarın hızlı şekilde büyümesini sağlamak için üzerimize düşen herşeyi yapacağız” dedi.

“Enerji arzı güvenliği milli mesele haline geldi”

İzmir'de Wenergy Expo fuarı açıldı

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, yeşil geçişin önemine dikkat çekerek, “İzmir bu konuda çok şanslıdır. Çünkü İzmir'de geçmişten günümüze gelecek vaat eden tüm alanlar ön plandadır. İzmir, birçok alanda olduğu gibi sanayide de ilklerin şehri ve lider bir şehirdir. Kuzey eksenimizde enerji ile ilgili üretime yerli ve yabancı birçok firmanın katılmasını bekliyoruz. İklim krizinin etkilerini her yerde görüyoruz. Bugün tüm ülkeler, krize doğru sürüklenen yeni dünya düzeni üzerinde enerji arz güvenliğinin ulusal bir mesele haline geldiğini teyit etmektedir. Ülkemizde yenilenebilir enerjiye yatırımı teşvik eden sistemler vardır. Fosil yakıtlar sektörümüzün enerji ihtiyacını desteklemektedir. Özel teşviklere daha hızlı ihtiyaç duyulmaktadır. Yenilenebilir enerji konusunda ise daha fazla yatırıma ve desteğe ihtiyacımız var. Yenilenebilir enerji konusunda ekipmanları alanında da yazlık sanayi ürünleri üretme kapasitemiz var”

"Elektrikli otomobillerden güneş enerjisi santrallerine"

İzmir'de Wenergy Expo fuarı açıldı

Açılış töreni sonrası Başkan Tugay, WENERGY EXPO-Temiz Enerji Teknolojileri fuarını törenle gezerek katılımcılara ziyarette bulundu. Başkan Tugay, fuar ziyaretinde yeni nesil elektrikli arabalar, güneş enerjisini kullanan teknolojik ekipmanlar, güneş enerjisi sistemleri ve robotik ekipmanlar, hidroelektrik ile rüzgar enerjisi sistemleri, elektrikli bisikletler ve çevre dostu akıllı ev gibi birçok yenilikçi ürün hakkında bilgiler aldı. İzmir'den Motech Power, Başkan Tugay'a güneş paneli şeklinde plaket takdim ederken, Ukraynalı yabancı katılımcılar da kardeş şehir Çernivtsi'den plaket ve Ukrayna kültüründen çan takdim etti.

Başkan Tugay, katılımcı firmaların dışında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki İZSU ve İZENERJİ standlarını da ziyaret ederek yatırımlar ve yenilenebilir enerji sistemleriyle ilgili de bilgiler aldı.

"WENERGY EXPO'da yenilikçi ürünler ve teknoloji"

İzmir'de Wenergy Expo fuarı açıldı

Program, rüzgar, güneş, hidrojen, biyokütle ve jeotermal dahil olmak kaydıyla yenilenebilir enerjinin bütün alt bölümlerini kapsamaktadır. Enerji sektörünün en önemli imalat firmaları, özellikle enerji ekipmanları tedarikçileri, mühendislik ve Ar-Ge firmaları, otomotiv sektörü, elektrikli araçlar, şarj ekipmanları, firmalar Enerji depolama, enerji, e-mobilite ve lojistik organizasyonları yenilikçi ürün ve teknolojilerini fuarın içinde sergiliyor. ENERGY EXPO'da UR-GE projesi kapsamında 25 ülkeden pekçok sayıda sektör uzmanı ve yabancı alıcı da ağırlandı.

"Sektörün geleceği Kongre tarafından yönetilecek"

Kongre, etkinlik sponsoru Arçelik'in enerji sektörünün nabzını tutacağı WENERGY EXPO ile eş zamanlı gerçekleştirilecek. Kongre kapsamında sektörün önde gelen isimleri, akademisyenler, girişimciler ve enerji dünyasından temsilcilerin katılımıyla 22 oturum gerçekleştirilecek. Odaların desteğiyle Fuar İzmir A Salonu Etkinlik Sahnesi ve A Salonunda üç gün boyunca gerçekleştirilecek kongrede, enerji geçişinden yenilenebilir enerji kullanımına, iklim değişikliklerinden elektrikli araçlara kadar birçok konu ele alınacak. Kongreye paralel olarak Elektrik Mühendisleri Bölümü tarafından “Temiz Enerji Sempozyumu” da düzenlenecek. Programa https://wenergy.com.tr/tr/kongre-programi/ adresinden ulaşılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.