İzmir Otogarı'nda tadilat başlıyor: Terminal komple boyanacak

İzmir Otogarı'nda tadilat başlıyor: Terminal komple boyanacak
Son aylarda hukuki tartışmalara ve bakımsızlık iddialarına konu olan İzmir Otobüs Terminali'nde yenileme çalışmaları yapılıyor, terminalin tamamı boyanıyor ve elden geçiriliyor.

1998'de yap-işlet-devret modeli ile hizmete giren İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin içler acısı durumu ve kötü görünümü son aylarda çokça tartışılırken, otobüs terminalindeki bakımsızlık çok konuşuldu ve herkesin tepkisini aldı.

Son olarak geçtiğimiz dönemde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Soyer, 25 yıl önce otogarı işletmeciliğini üstlenen İzmir Otobüs ve Terminal İşletmeciliği A.Ş.'nin (İZOTAŞ) kazanmış olduğu ihalenin süresinin dolduğunu açıklamıştı.

Otogarda tadilat çalışması

İzmir Otogarı'nda tadilat başlıyor

Bu açıklama sonrasında yeni bir gelişme yaşandı. Öncelikli firma İzmir Otogarı'nda bakım çalışmalarına başlarken, otogarda sıcak çalışmalar sürüyor. Ana binanın boyası tamamlandı ancak otobüs durağında da boya ve yenileme çalışmalarının yapıldığı görüldü.

Pandeminin yarattığı aksaklık nedeniyle otogar sözleşmesini yedi yıl uzatma talebinde bulunan İZOTAŞ, aydınlatma çalışmasını da gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin otogara bir heyet göndereceği açıklanmıştı ancak şirketin "yerinde yenileme" çalışması yapmak istediği artık netleşti.

İZOTAŞ projesi hazır, etap etap yenilenecek!

İzmir Otogarı'nda tadilat başlıyor

Büyükşehir heyetinin huzuruna "yerinde yenileme" teklifiyle çıkan şirket, konuyla ilgili yeni bir proje hazırladığını ve otobüs durağının etaplar halinde yenilenmesini istediğini açıkladı. İnşaat çalışmalarını aksatmadan iki buçuk yıl içinde otobüs terminalini tamamen yenilemeyi ümit eden şirketin, bu görüşmeyle yeni bir sayfa açmayı umduğu da bildirildi. Otogar için yeni bir ihaleye mi çıkılacağı, yoksa şirketin sözleşmeyi 7 yıl uzatma talep durumunun kabul edilip edilmeyeceği kısa süre içerisinde belli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.