İkinci el otomobiller artık kredi kartıyla satın alınabilecek

İkinci el otomobiller artık kredi kartıyla satın alınabilecek
İkinci el araç alım satımında kredi kartı dönemi başladı! İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin otomobil sektöründe, ikinci el araç piyasasında önemli değişimler yaşanıyor. Tunalar Şirketler Topluluğu'nun ikinci el otomobil şirketi Otomobilen Genel Müdürü Kenan Bilirgen, son dönemde ikinci el araç fiyatlarında kaydedilen düşüşlerin, sıfır araç fiyatlarının artmasıyla birlikte yükselişe geçtiğini belirtiyor. Bu artış eğilimi, seçim sonrası ve Ramazan Bayramı döneminde daha da ivme kazanabilir.

Bilirgen'in verdiği bilgilere göre, ikinci el araç piyasasında yaşanan bu değişimler, kredi kullanımında yaşanan sıkıntılarla birlikte farklı çözümlerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Özellikle taşıt kredilerinde faizlerin yükselmesi ve kredi musluklarının kısılmasıyla birlikte, müşterilerin kredi kartı kullanımı artıyor. Bilirgen, bu doğrultuda, kredi kartı limiti olan müşterilerin 12 taksitle araç alımı yapabildiğini ve bu sistemin müşteri tercihinde önemli bir etkisi olduğunu vurguluyor.

ikinci el araba

İkinci el araç piyasasında yaşanan bu dönüşüm, sadece fiyatların değil, alım satım süreçlerinin de değişmesine neden oluyor. Artık kredi kartı kullanımıyla yapılan satışlar, taşıt kredisi kullanamayan ancak kredi kartı limitine sahip olan müşterilere yeni bir olanak sunuyor. Bu durum, ikinci el araç piyasasında dengelerin yeniden şekillenmesine ve satışların artmasına katkı sağlıyor.

Kenan Bilirgen'e göre, ikinci el araç piyasasında yaşanan bu değişimler, 2024 yılında sektörün önemli bir büyüme potansiyeline işaret ediyor. Bilirgen, Tunalar Şirketler Topluluğu'nun bu yıl için yüzde 60'lık bir büyüme hedeflediğini ifade ediyor.

Türkiye'nin otomobil sektöründe ikinci el araç piyasasında yaşanan bu yeni dönem, kredi kartı kullanımının artmasıyla birlikte daha da önem kazanıyor. Bu dönüşüm, müşterilere daha esnek ve erişilebilir bir alım-satım deneyimi sunarken, sektörün büyüme potansiyelini de artırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.