Bergama Belediyesi'nin 700 milyon TL borcu olduğu ortaya çıktı

Bergama Belediyesi'nin 700 milyon TL borcu olduğu ortaya çıktı
2024 mart ayında yapılan yerele seçimler sonrası oy çokluğu ile AKP’den CHP’ye geçen Bergama Belediyesinin yeni belediye başkanı Dr. Tanju Çelik belediyenin borç içinde kendilerine teslim edildiğini anlattı. İşte detaylar…

31 mart 2024 günü yapılan yerel seçimler sonrası Bergama Belediyesi AKP’den CHP’ye geçti. Belediye koltuğunu devralan Dr. Tanju Çelik belediyeyi aldıklarından daha iyi bir noktaya taşıyacaklarını anlattı. Detaylar haberimizde…

dizi

İZMİR'İN AKP'DEN DEVRALINAN BELEDİYESİ: BERGAMA'DA BORÇ 700 MİLYON TL

Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju Çelik, bölge gazetecileriyle aylık toplantıda Bergama Kenti'nin borcunu açıkladı.

Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju Çelik, bölge gazetecileriyle aylık toplantıda Bergama Kenti'nin borcunu açıkladı. Profesör daha önce şirketler hariç sadece belediyenin 473 milyon TL borcunun olduğunu açıklamıştı. Tanju ÇELİK, belediye işletmeleri dahil toplam tutarın yaklaşık 700 milyon TL olduğunu söyledi. Profesör, Bergama şehrini büyük borçlarla devraldığını söyledi. Dr. Tanju ÇELİK, Bergama Belediyesi'nin gelirlerini artırarak bu borçları aşacağını söyledi.

KANAYAN YARALARIN HEPSİNİ ÇÖZECEĞİZ

Dr. Tanju ÇELİK İzmir'de 2020 yılında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde hasar gören ve boşaltılan Bergama Belediye Binası'nın güçlendirilmesi veya yeniden inşası için kararlılıkla çalışacağını söyledi ve binayla ilgili gerekli işlemlerin yapıldığını, 40 bağımsız bölümünün 11'inin belediyeye ait olduğunu anlattı.

Sayın Çelik şunları söyledi: Bergama Belediye Binası'ndan borç yüklerine, Millet Bahçeleri ve Çamlı Park yatırımlarına kadar tüm devlet projelerini tamamlamak için çalışıyoruz. Haziran ayından itibaren Millet Bahçelerindeki merdivenleri de göreceğiz." Çamlıpark’ımızın teslim edilmesini bekliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yaparak hizmetlerin daha iyi sürdürülebilmesi için bir proje geliştirdik. Bergama'yı geliştirmek ve güzelleştirmek için her fırsatı değerlendirmeye devam edeceğiz. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Bergama İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle Bergama'da bir paydaş toplantısı düzenledik. Bergama Şehri'nin daha kurumsal hale getirilmesi için bir girişim başlattık" dedi.

ULUSLARARASI BİR ŞEHİR OLACAK

Bergama Belediye Başkanı Profesör Tanju Çelik şunları söyledi: Geçmişine bakınca Roma'dan, Atina'dan, Antakya'dan, İskenderiye'den pek farkı yok. Tarihi kozmopolit bir kent olan bu kentin turizm potansiyelini artırmak için atacağımız adımları mutlaka atmalıyız. Daha önce yapılan teleferik projesi büyük ölçekli bir proje. Teleferik kablosunun döşendiği alan yol üzerinden geçtiği için trafiğe kapalı oluyor ve uzun araçlar geçemiyor. "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Bergama'ya sağlayacağı 1 milyar TL'lik kaynakla bu sorunlar çözülecek ve yeni turizm rotaları oluşturulabilecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.