Başkan Tugay İzmir'in köylerine reform müjdesi verdi

Başkan Tugay İzmir'in köylerine reform müjdesi verdi
İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki sanayiciler, kentsel dönüşüm ve tarımsal yenilikler konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere İzmir Belediye Başkanı Tugay'la bir araya geldiler. Başkan Tugay, İzmir'de uygulanacak tarımsal dönüşüm projelerini anlatırken, "İnsanların kentte değil, kırsalda yaşamayı isteyeceği şekilde yeniden yapılandırmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde faaliyet gösteren sanayi liderleri ve KOSBİ temsilcileri, bir toplantı düzenleyerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ı konuk ettiler. Kemalpaşa'daki Ramada Otel'de gerçekleşen bu buluşmada, Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile birlikte Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, KOSBİ'den Hüseyin Eren ve diğer yöneticiler, BAYOSB Bölge Müdürü Figen Akdemir ve ekibi, KESİAD Başkanı Yeşim Işıklı ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Mehmet Atilla Baysak ve pek çok iş dünyası temsilcisi yer aldı.

İzmir'in tarihi ve doğal güzellikleriyle bezeli Kemalpaşa ilçesinde, sanayi sektörünün hızla gelişimiyle birlikte yaşanan plansız yapılaşma sorunlarına dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, bölgenin düzenli bir imar planlamasıyla daha da değer kazanacağını vurguladı. Organize sanayi bölgesinin getirdiği istihdam ve kalkınma fırsatlarının altını çizen Türkmen, Kemalpaşa'nın 8 bin 500 yıllık köklü tarihine ve Ulucak Höyüğü gibi değerli sit alanlarına sahip olduğunu hatırlatarak, ilçenin doğal ve kültürel mirasının korunması için belediye olarak üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getireceklerini ifade etti.

Cemil Tugay

"Biz hep varız desteğe"

KESİAD Başkanı Yeşim Işıklı, Kemalpaşa'nın 2000'lerden bu yana sunduğu fiziki ve lojistik avantajlar sayesinde bölgenin çekim merkezi haline geldiğini belirtti. Kemalpaşa'daki sanayicilerin çeşitliliğine dikkat çeken Işıklı, "Kemalpaşa, bölgenin aslında fiziki şartları ve lojistik imkanıyla 2000’li yıllarda cazibe merkezi oldu. Kemalpaşa’da çok farklı kültürlerde sanayiciler bulunuyor. KESİAD, KOSBİ’nin kuruluşundan, devlet hastanesinin kurulmasına bölge sanayicilerinin hayatını kolaylaştırmıştır. Biz hep varız desteğe ve birlikte çalışmaya hazırız. KESİAD büyük bir ailedir. Bölge refahının artırılması için en önde koşmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kemalpaşa'da gerçekleştirilen istişare toplantısında, KOSBİ ve BAYOSB yöneticileri, Salman Eldeş ve Figen Akdemir, Başkan Tugay'a bölgelerin gelişimi, ekonomik büyüklüğü, kapasite ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Sunumların ardından, toplantıya katılan sanayiciler, bölgenin karşı karşıya olduğu mevcut ve gelecekteki zorlukları dile getirdi. Başkan Tugay, soruları bire bir ele alarak, çözüm bulunması gereken konulara öncelik verme sözü verdi

"İyisi olacağız, ama yetinmeyeceğiz"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kemalpaşa'daki sanayicilerle bir araya gelerek, onların sorunlarını ve taleplerini dinledi. Toplantıda konuşan Başkan Tugay, "Bugün buraya, konuşmaktan çok dinlemeye geldim. Bu buluşmaları düzenlemeye devam edeceğiz" dedi. Alt yapı, su ve ulaşım sorunları gibi acil konulara hızlıca eğileceklerini belirten Tugay, ESHOT seferleriyle ilgili çalışmaların da gündemde olduğunu ifade etti. "İyisi olacağız, ama yetinmeyeceğiz. Daha iyisi olmayı isteyeceğiz," diyerek Kemalpaşa için sürekli iyileştirme sözü verdi.

"Sağlıklı beslenme açısından da bazı önlemler almak lazım"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kemalpaşa'daki kiraz üreticilerinin yaşadığı sorunlara çözüm getirecek tarımsal reform çalışmalarını duyurdu. Pazartesi günü meclise sunulacak Kırsal Bölge Planlama Dairesi Başkanlığı önergesiyle, İzmir'in tarımsal yapısını güçlendirmeyi hedefleyen Tugay, 

"Pazartesi günü İzmir Büyükşehir Belediye meclisinde bir Kırsal Bölge Planlama Dairesi Başkanlığı kurulmasıyla ilgili bir önerge gelecek. İzmir için yeni bir durum. Bir yandan da İzmir Planlama Ajansı’nı da kurduk. O da bir yönde yapılanıyor. Kırsal bölgede yaşayan vatandaşlarımız, gerek yaptıkları çiftçilikle, gerek içinde bulundukları ortamın niteliğiyle, sosyal yaşamıyla ilgili pek çok çalışmanın yapılmasına muhtaçlar. Bunu da İzmirliler olarak idrak edelim. Gençler, köylerini terk ediyor. Köylerde tarımla geçinen insanların sayıları azalıyor. Tarımsal alanlarımız her gün geriliyor. Bunun bizi götüreceği nokta kötü bir noktadır. Kendine yetmeyen bir ülke durumuna zaten düştük. Bunun 20 yıl sonrasını düşünmek lazım. Sağlıklı beslenme açısından da bazı önlemler almak lazım. Üretmekle bitmiyor. Ürettiklerimizi işlemek, onu markalaştırmak ve tanıtmak zorundayız. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu sorunlara kararlılıkla sahip çıkmak istiyoruz. Bunlar bizim zorunlu olduğumuz konular değil, ama biz bu şehrin belediyesiyiz. Tarımda geriye gitmeyi istemiyoruz. Bunun için ihtiyacımız olan, köylerimiz, kırsal bölgemiz, yapılan planlama çalışmalarıyla, altyapı çalışmalarıyla, üst yapı çalışmalarıyla, yaşam açısından çok daha kaliteli, mutlu, refah içerisinde olduğu yerler olması lazım. İnsanların kentte değil, kırsalda yaşamayı isteyeceği şekilde yeniden yapılandırmayı planlıyoruz. Böyle bir çalışmanın hazırlığını yapıyoruz. Pilot bölgelerde başlayıp sonra yaygınlaştırarak köylerde bir reform yapacağız." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.